Afbeelding

Avond vol lichte muziek

Verenigingen

Het was een bijzondere muzikale avond in de Nieuwe Clemenskerk in Gerwen. Orkest GMK en Zanggroep New Balance sloegen de handen ineen om het publiek een avond vol lichte muziek voor te schotelen. 

Het mooie aan de twee verenigingen is, dat zij beide staan voor het maken van muziek en gezelligheid. Dat was duidelijk merkbaar door de avond heen. In ongedwongen sfeer werden de liedjes gebracht, met aandacht voor elkaar, solisten en publiek. 

Kippenvel
Het concert was verdeeld in vier blokken: twee blokken per vereniging. Hierdoor ontstond een gevarieerd programma. New Balance mocht aftrappen en deed dit met popliedjes van onder andere Adèle en Kansas. Het GMK, onder leiding van de bevlogen dirigent Jules van de Loo, ging verder waar New Balance gestopt was en speelde The Liverpool Sound Collection, maar ook het Gabriella’s Sång. Iedereen werd er stil van toen Willem Buijs dit liedje vertolkte op bugel en trompet. Toen de laatste klanken weggestorven waren, barstte er een bevrijdend applaus los. Kippenvel stond bij menig toehoorder op de armen. 

Geen suffe muziek
New Balance zong in hun tweede blok uptempo nummers, waaronder Proud Mary (begeleid door de saxofonisten van het GMK) en zij sloot af met de musical Hair in een medley van The Age of Aquarius en Let the Sunshine in. Het publiek vond het zichtbaar moeilijk om stil te blijven zitten. Met enthousiasme werd het koor aangevoerd door dirigent Peter van Raak. Ook het GMK liet in het tweede blok horen dat een harmonieorkest echt geen suffe muziek speelt. Licht en jazzy was Light Walk en virtuoos klonk Imagine door de kerk. De solo was voor Bart van den Heuvel die met schijnbaar groot gemak uit zijn hoofd de stem van John Lennon vertolkte op de saxofoon. Zij sloten af met een daverende medley van Deep Purple. Het laatste nummer was een onvervalste meezinger. Brabant van Guus Meeuwis, door zowel orkest als koor, schalde door de ruimte. 

Mocht je meer informatie willen over Zanggroep New Balance of Orkest GMK, kijk dan op hun website. www.newbalancenuenen.nl en www.gerwensmuziekkorps.nl.

Afbeelding