Nuenen in Stroomversnelling

Verenigingen

Hoe verwarmen we Nuenen in de toekomst? Hoe kan ik me nu al voorbereiden? Kijk ook eens op www.nuenen.nl/nuenen-aardgasvrij. De energiecoaches staan voor u klaar.

Uit ervaring weten we dat een persoonlijk (keukentafel)gesprek mensen het beste helpt in de verduurzaming van hun woning. Hoe pak het aan en in welke volgorde? Daarom zijn de Energiecoaches actief met huisbezoeken of kunt u voor vragen terecht op zaterdagochtend van 11.00 tot 13.00 uur in de bibliotheek Nuenen (in juli en augustus is er geen inloop). De Energiecoaches weten alles over isolatie, zonnepanelen, warmtepompen en regelingen om uw woning in stappen te verduurzamen. 

Lezingen in april/mei
Alle lezingen zijn in de commissiekamer gemeentehuis. Inloop vanaf 19.00 uur en om 19.30 uur begint de lezing. Onafhankelijke informatie en breng uw vragen mee. Onderwerpen: woensdag 24 april zonnepanelen, donderdag 25 april warmtepompen en woensdag 1mei isolerend glas. Goede informatie zorgt voor slimme en verstandige keuzes.

Groene omgeving
De lente en zomer zijn goede periodes om de handen uit de mouwen te steken. Een groene tuin helpt tegen hittestress. Vogels en insecten zijn blij met een groene tuin. Help je tuin en planten door het afkoppelen van je regenpijp. Nu ondersteund met subsidie. Kijk voor meer informatie op www.nuenen.nl/afkoppelen.

Boerenwijsheid: Als wij nou veranderen dan hoeft het klimaat het niet te doen. 
Meten is weten, gissen is missen en gokken is dokken.