Werper Ivo Lammers van HSCN Nuenen in actie.
Werper Ivo Lammers van HSCN Nuenen in actie.

Honk-en softball HSCN gestart met nieuw seizoen

Sport

Een lekker warm lentezonnetje, dat is normaal gezien het sein dat het nieuwe honk- en softballseizoen weer gestart is. Natte sokken en warme jassen domineren echter dit jaar de officiële start van de competities. Ondanks het weer zijn inmiddels alle jeugdteams en de heren- en damesteams allemaal in actie gekomen. Met wisselende resultaten en hier en daar toch een afgelasting door wateroverlast, maar de kop is eraf.

HSCN is het seizoen gestart met evenveel teams als in seizoen 2023, en met name in de jongste groep van 6-9 jarigen is een leuke groei in aantal spelers te zien. Het U12-1 team is in vergelijking met vorig jaar een klasse hoger gaan spelen. Na twee kampioenschappen op rij, wordt deze stap nu gewaagd. Voor het U15-1 wordt het een jaar van leren en groeien, zij gaan dit doen in dezelfde klasse als vorig seizoen. Hetzelfde geldt voor de U21 teams.

Heren- en damesteams
Bij de heren- en damesteams weinig verschuivingen. Afgelopen zondag heeft het Heren 1 team een mooie seizoenstart gemaakt door met 4-11 in Weert te winnen bij Indians. Dames 1 wist knap te winnen tegen Schijndel met 17-6. Voor dames 2 begon het seizoen minder rooskleurig, tegen Sittard Condors werd verloren. Een stukje onervarenheid, wat gedurende het seizoen vast nog goed gaat komen. Voor heren 2 een ongebruikelijk slechte start van het seizoen. Daar waar de routiniers normaliter 1 wedstrijd per seizoen verliezen, zijn nu de eerste twee partijen al verloren gegaan. Zowel tegen Mulo Helmond als Uden Red Sox werd verloren, hoewel de eerste met een nipte 10-11. 

Zou dan toch het noodgedwongen afzwaaien (blessure) van werper Ivo ‘the Rocket’ Lammers de reden zijn voor de valse start? Het team zelf houdt het op pure pech.