Vlnr.: Algemeen directeur André Köster (Koninklijke Woudenberg), Architect Anne-Marie Pors (LA | Architecten Ingenieurs), Wethouder Sandor Löwik (gemeente Nuenen) en Architect Sanne van de Berg (LA | Architecten Ingenieurs) . Foto: Lisa van Gerven van LiMi Foto & Video.
Vlnr.: Algemeen directeur André Köster (Koninklijke Woudenberg), Architect Anne-Marie Pors (LA | Architecten Ingenieurs), Wethouder Sandor Löwik (gemeente Nuenen) en Architect Sanne van de Berg (LA | Architecten Ingenieurs) . Foto: Lisa van Gerven van LiMi Foto & Video.

Renovatie Het Klooster stap dichterbij: aannemer en interieurarchitect bekend

Zakelijk

De renovatie van cultureel centrum Het Klooster in Nuenen is weer een stap dichterbij. Na een succesvolle aanbesteding zijn de aannemer en interieurarchitect nu bekend.

Koninklijke Woudenberg is de bouwkundig aannemer en LA | Architecten Ingenieurs gaat aan de slag met de inrichting van Het Klooster. Vrijdag 22 maart bekrachtigden de partijen de samenwerking die zij aangaan.

Geslaagde aanbestedingen
Voor de renovatie van Het Klooster tot een bruisend dorpshuis voor Nuenense verenigingen en inwoners zocht de gemeente Nuenen een bouwkundig aannemer. Via een openbare aanbesteding is uiteindelijk Koninklijke Woudenberg uit Ameide als winnaar naar voren gekomen. Nu bekend is wie de aannemer is, kunnen de bouwplannen nader worden uitgewerkt. Dat gebeurt in de periode tot de zomer. Na de zomer wordt op basis van deze plannen de officiële aanneemovereenkomst ondertekend en vanaf dan kan de bouw starten. Naar verwachting is de renovatie eind 2025 klaar.

Interieurarchitect
Tegelijk met de aanbesteding voor de aannemer vond ook de aanbesteding voor de interieurarchitect plaats. Hieruit is als winnaar LA | Architecten Ingenieurs uit Veghel gekomen. Zij gaan aan de slag met het ontwerp voor het interieur van Het Klooster, zodat Het Klooster straks gebruikt kan worden als het beoogde dorpshuis. Deze maand nog start de interieurarchitect met het uitwerken van het ontwerp. Dit doet hij samen met onder andere de gebruikers van het gebouw en de aannemer.

Sociaal en cultureel bruisend hart
Multifunctioneel cultureel centrum Het Klooster moet grondig worden gerenoveerd. De noodzaak van uitgebreid onderhoud en verduurzaming is vervolgens gekoppeld aan de ambitie om van Het Klooster een bruisend centrum voor de Nuenense inwoners te maken. Ook moet Het Klooster dienen als vergaderruimte voor de gemeenteraad, theater, bibliotheek en een plek waar ook verenigingen terecht kunnen voor hun activiteiten. Oftewel: een sociaal en cultureel bruisend hart dat uitnodigt om er te vertoeven.

Verhuizing gebruikers naar Klooster Temporalis
Ondertussen is de gemeente volop bezig met het voorbereiden van de verhuizing van alle gebruikers van Het Klooster naar Het Klooster Temporalis (het voormalige Sioux-gebouw). De centrale verhuisweek is van zaterdag 20 april tot en met vrijdag 26 april. De laatste raadsvergadering in Het Klooster vindt plaats op donderdag 18 april.

Multifunctioneel gebruik
Het Klooster Temporalis wordt een locatie voor multifunctioneel gebruik. Er komt een beperkt aantal afsluitbare ruimtes (in verband met de opslag van kostbare inventaris). Alle overige ruimtes worden multifunctionele ruimtes die door verschillende gebruikers kunnen worden gereserveerd gedurende de dag/week. Hiervoor wordt gewerkt met een online reserveringssysteem. Het Klooster Temporalis is vanaf 27 april toegankelijk voor bezoekers tussen 08.30 en 23.00 uur van maandag tot en met vrijdag, met uitzondering van de schoolvakanties.

Op de website van de gemeente Nuenen leest u het laatste nieuws en overige informatie over de renovatie van Het Klooster: www.nuenen.nl/renovatie-klooster.