Bovenste rij vlnr.: Fiene, Lauke en Kaan. Onderste rij vlnr.: Jens en Tobias.
Bovenste rij vlnr.: Fiene, Lauke en Kaan. Onderste rij vlnr.: Jens en Tobias.

Minioren Z&PV Nuenen wederom succesvol

Sport

Zondag 24 maart mochten de minioren van Z&PV Nuenen afreizen naar het zwembad in Boxtel voor de vierde ronde van het miniorencircuit.

De wedstrijd werd afgetrapt door Tobias, Jens, Lauke en Fiene op de 4 keer 50 meter vrije slag. Alle vier zwommen ze direct onder hun beste tijd ooit, waarbij de tijd voor de startzwemmer, Tobias, ook als nieuw persoonlijk record de boeken in gaat. Dat hij daar tijdens het vervolg van de wedstrijd ook nog persoonlijke records op de 50 schoolslag en 50 rugslag aan toevoegde, maakte het rijtje compleet. 

Andere uitslagen
Een zelfde score van drie persoonlijke records uit drie afstanden was er voor Fiene, die daarmee naast een zilveren medaille, twee keer het hoogste blok op mocht om een gouden medaille op te halen. Lauke had een druk programma en mocht na de estafette vrijwel direct starten op haar eerste individuele afstand. Niet gek dat ze daarbij wat vermoeid was, maar dat maakte ze dubbel en dwars goed met een mooi persoonlijk record op de 50 schoolslag. Kaan en Jens zwommen vandaag beiden voor het eerst niet meer mee in met de swimkick (startersafstanden), maar mochten meedoen met de circuitonderdelen. Jens wist zijn persoonlijk record op de 100 schoolslag te evenaren en zwom een ontzettend knappe 200 wisselslag. Kaan zwom op zijn beurt mooie persoonlijke records op de 100 vrije slag en 50 schoolslag en mocht daarna ook nog uitkomen op de 50 vlinderslag. Vermoeiend, maar hij heeft het toch maar mooi gedaan.

Wil je ook eens komen wedstrijdzwemmen? Meld je dan aan voor een proefles op www.zpvnuenen.nl.