Emma Rahmani.
Emma Rahmani.

Wensen

Ingezonden

Gelukkig Perzisch Nieuwjaar en Fijne Paasdagen voor alle inwoners van Nederland, vooral de inwoners van Nuenen die ik zeer dankbaar ben.

Ik werd gedwongen mijn land te verlaten en kwam naar Nederland. Aan de vooravond van het nieuwe jaar ben ik ver weg van mijn familie, mijn moeder, mijn zus, mijn dochter. En ben ik weg uit Nuenen, weg van mijn dierbare vrienden in Nuenen. Ik ben nu eenzaam en met gevoel van heimwee in de stad Sittard.

Op zaterdagavond 27 januari 2024 arriveerde ik in Nuenen, een prachtig dorp met aardige mensen, vrouwen en kinderen die samen met mannen in alle veiligheid en vrede een gelukkig en bevredigend leven leiden. De vriendelijkheid van de mensen in Nuenen voor mij als gast was van kortere duur dan mijn al lang bestaande gevoel stateloos te zijn. Als een pasgeboren kind onder de Nederlanders begin ik de begrippen geluk, veiligheid en vrede te begrijpen en te ervaren, terwijl ik me ervan bewust ben dat deze begrippen mij nog lang onbekend zullen blijven.

Een van de prettigste ervaringen die ik in Nuenen had, was dat religie mensen vriendelijk, zelfopofferend en vergevingsgezind maakt, en niet gewelddadig en vervreemd van de mensheid, zoals de religieuze heersers in mijn land doen. 

Emma Rahmani