Lichtpuntjes verbinden.
Lichtpuntjes verbinden.

Pelgrimage naar het Licht

Evenement

In de paasnacht, de nacht van zaterdag 30 maart op zondag 31 maart, wordt de Pelgrimage naar het Licht gelopen. Deze meditatieve wandeltocht van ongeveer 23 km voert ons langs de kerken en kapellen in en om Nuenen, Gerwen en Nederwetten. Het thema van de tocht is dit jaar ‘Lichtpuntjes verbinden’.

De tocht begint aansluitend aan de oecumenische paaswake van 21.30 uur in de H. Clemenskerk aan het Park in Nuenen. Daar vertrekken we rond 23.00 uur. Dat is een uur vroeger dan in andere jaren, omdat deze nacht de zomertijd ingaat. 

Paaslicht ontsteken
We zullen onderweg voor een lied, een tekst of stilte, stilhouden in de St. Clemenskerk te Gerwen, bij de kapel van Hooidonk, in de H. Lambertuskerk van Nederwetten, bij het kruisbeeld op de hoek van de Boord en Vorsterdijk, bij de Antoniuskapel in Eeneind, in het van Goghkerkje in Nuenen en op de begraafplaats de Roosdoncken aan de Broekdijk. Tijdens die laatste stop zullen we met het licht van de lantaarn die we de hele nacht meedragen het paaslicht ontsteken op elk graf en lezen we samen het paasevangelie. Tenslotte zal er een paasontbijt zijn in De Regenboog. Daarna zijn er in de verschillende kerken paasmorgenvieringen, maar de meeste wandelaars die de hele nacht hebben meegelopen en de tocht volbracht hebben, zullen tegen die tijd in hun bed liggen en niet meer in de kerk zijn.

Loopt u mee?
U en jullie worden uitgenodigd aan de wandeling deel te nemen, of een gedeelte van de tocht mee te lopen. Er zijn altijd mensen die vanaf het begin een deel meelopen en daarna teruggaan naar huis. En er zijn mensen, vaak met kinderen in de basisschoolleeftijd, die tegen het ochtendgloren aansluiten bij de wandelgroep, om juist het laatste deel van de tocht mee te lopen en mee te ontbijten.

Graag weten we vooraf wie er mee komt lopen en wie er mee komt ontbijten. Daarvoor kun je je aanmelden bij Tietie van der Goot, tel. 06-23230669, e-mail: tiertje62@gmail.com of bij Suus Lier, tel. 040-7870532, email: s.lier@onsnet.nuAan de wandeling en het ontbijt zijn geen kosten verbonden. Ook tijdens de wandeling zal op verschillende plaatsen onderweg te eten of te drinken zijn.