Afbeelding

Gratis hulp bij belastingaangifte in Nuenen

woensdag 3 april 2024 14:00 tot 16:00

Kunt u wel wat hulp gebruiken bij uw belastingaangifte? Bibliotheek Dommeldal helpt u graag hiermee, in samenwerking met Senergiek.

U bent van harte welkom op woensdag 3 april en vrijdag 5 april van 14.00 tot 16.00 uur in Bibliotheek Nuenen. Een deskundige beantwoordt alle vragen over het invullen van aangiftes zo volledig mogelijk en geeft u advies, zodat u verder kunt met de aangifte. Daarna vult u zelf het belastingformulier in.

Voor wie?
De belastinghulp via de bibliotheek is voor iedereen (niet voor ondernemers/ zzp-ers) met een maximaal verzamelinkomen van € 35.000,- voor alleenstaanden en € 50.000,- voor gehuwden/samenwonenden. Het gaat hier uitsluitend om een eenvoudige aangifte, d.w.z. u heeft een salaris, een AOW met eventueel een pensioen. U hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek voor deze dienst.

Wat heeft u nodig voor een aangifte?
- legitimatiebewijs (BSN en eventueel ook het BSN van uw partner en kinderen)
- IBAN (rekeningnummer)
- werkende DigiD-inlog en wachtwoord. (Heeft u dit nog niet, of bent u hem kwijt? Vraag dan een nieuwe DigiD aan via www.digid.nl/aanvragen. U ontvangt binnen enkele dagen een brief thuis met de gegevens. Lukt dit niet, kom dan eerst naar het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO), tijdens openingstijden in de bibliotheek)
- uw mobiele telefoon om in te loggen met uw DigiD
- jaaropgave(n) uit loondienst 2023
- uitkering specificaties over 2023
- ontvangen partneralimentatie 2023
- jaaroverzichten betaalrekeningen en spaarrekeningen 2023
- zorgkosten die niet gedekt zijn door de zorgverzekering, bijvoorbeeld tandartskosten, fysiotherapie, medicijnen, dokterskosten etc. (het eigen risico en de eigen bijdrage worden niet gezien als aftrekbare zorgkosten)
- giften die u gedaan hebt in 2023.

Tip: print de aangifte uit van vorig jaar via Mijn Belastingdienst. Deze is handig te gebruiken als voorbeeld, wanneer u de nieuwe belastingaangifte invult.

Meld u gratis aan via www.bibliotheekdommeldal.nl/activiteiten. Wees er op tijd bij, er is maar beperkt plaats.