Afbeelding

Pokemóns bij het gildetreffen in Gerwen

zondag 14 april 2024 10:00

Pokemóns bij het gildetreffen in Gerwen

Zondag 14 april maken nieuwe gildeleden uit de wijde omgeving voor de eerste keer kennis met het wedstrijdelement van het gildewezen. De voornamelijk jonge gildeleden doen dan voor het eerst mee met vendelen, bazuinblazen of trommelen. 

Dat is natuurlijk spannend voor hen en daarom leuk als er kinderen met hun ouders komen om hen aan te moedigen. En natuurlijk mag je dan zelf ook een keertje vendelen, trommelen, schieten of je laten fotograferen als een echte gildeman of -vrouw.

Pokemóns
Behalve de wedstrijden zijn er op 14 april ook andere activiteiten voor de jeugd op het gildeterrein bij de Schutsherd aan het Lankveld in Gerwen. Zo is er gelegenheid om Pokemóns te ruilen, te strijden en nieuwe Pokemónvrienden te maken. Altijd al een bepaalde regional willen hebben, zoals Tauros, Corsola, Heracross, Relicanth, Shellos of een andere heel bijzondere Pokemón? Tijdens het toernooi komt er iemand die veel regionale Pokemóns heeft. Voor aanvang van het jeugdtoernooi wordt een winnaar getrokken die zijn/haar ene special trade kan gebruiken om die ene geweldige, unieke, regionale Pokemón mee naar huis te nemen. Nadere informatie kan je vinden op de website die je bereikt via de QR-code.

Creatieve wedstrijd
Op die website ook meer informatie over een creatieve wedstrijd. Kleur een van de kleurplaten, teken een vendelier of tamboer, figuurzaag een kruisboog of gildegeweer, ontwerp nieuwe gildekleren of een nieuwe gildevlag, kortom: maak er iets moois van. 

Als je datgene wat je hebt gemaakt op 14 april inlevert op het gildeterrein, krijg je in ieder geval wat lekkers en misschien wel een van de prijzen.