Afbeelding

Gildetreffen in Gerwen voor jong en oud

zondag 14 april 2024 14:00

Gildetreffen in Gerwen voor jong en oud

Zondagmiddag 14 april vindt bij de Schutsherd van het Heilig Kruisgilde aan het Lankveld in Gerwen de regionale jaarlijkse verbroedering voor jong en oud plaats. 

Bij dit treffen maken gildeleden voor het eerst kennis met de wedstrijdaspecten van trommelen, vendelzwaaien en bazuinblazen. We verwachten zo’n 100 voornamelijk jonge gildeleden van verschillende gilden uit de verre omtrek. Bezoekers zien gildeleden in hun natuurlijke omgeving. En met name kinderen zien daar leeftijdgenootjes hun eerste stappen als tamboer, vendelier of bazuinblazer zetten. 

Vette prijzen bij de schut
Voor de plaatselijke jeugd wordt een wedstrijd georganiseerd. Hierin wordt gevraagd zo creatief mogelijk iets van het schuttersgilde vorm te geven. Hiervoor heeft de schut geweldige prijzen beschikbaar. Welke prijzen en hoe je mee kunt doen, wordt binnenkort bekend gemaakt in De Nuenense Krant. Iedereen die zijn of haar creatie inlevert op 14 april krijgt in ieder geval een smakelijk presentje in de Schutsherd. 

Tijdens de verbroedering op de Schutsherd kan de plaatselijke jeugd zelf ook vendelen, schieten, trommelen en dergelijke.