Afbeelding

Pronkzitting CV de Dwèrsklippels Waar is de Koekoek?

Verslaglegging

Om 13.00 uur gaat de ResiTENTie open en om 13.15 uur zijn de meeste stoelen al bezet. De tweede pronkzitting op zondagmiddag van de 6 keer 11-jarige Dwèrsklippels is uitverkocht. Aan het gezelschap op de eerste rij vraag ik of ze niet bang zijn om te participeren op het podium. Nee dus. De hele rij lacht: Ze waren er de vorige avond ook al. Ze zijn gewoon blijven zitten. De bar bleef open. Dus of ze nu nog kunnen staan?

Verslag en foto’s: Elwien Bibbe

Traditiegetrouw leidt de Schwiss de opmars gevolgd door Prins Nexus, de adjudanten Wieffie en Konneksie, jeugdprins Sem en de hofdames Tara en Jade, de dansgarde. Het hield maar niet op, een heel podium vol. Aan Mirte Peters de eer om de avond aan elkaar te praten. Aan de Blaospoepers de taak om de avond met tátà niet te verstoren.

Line-up
Schoolmeester Buis, Freddy van den Elzen mocht als eerste in de ton. Ab had geen kind aan de zaal. Zelden heb ik een zaal zo aandachtig zien luisteren. Captain Brokken crashte daarna hard met zijn crew in Dwèrsklippelgat, een medley van grappen en liedjes achterlatend. Dirk Kouwenberg kwam verkleed als roodkapje naar zijn vrijgezellenfeestje op. En waar kon het ook anders dan op de wallen, de ontspanningsplek voor mannen met stijve ledematen. Boy Jansen sprak als getuige een fris gekoppeld echtpaar toe. Dan wederom muzikaal vertier, nu met de Skoopies. En als laatste zwetste Hans Keeris, ‘Ken je mij niet ergens van?’, als geheelonthouder de middag naar het hoogtepunt: Hier is de koekoek.

Klapstuk
Het klapstuk van de avond begon met veel lawaai, veel gekoekoek en ja, daar was ie dan, de eerste koekwous Crehansa. Het podium een keurig Tiroler sneeuwlandschap met jawel, koekoeksklokken. In hoog tempo volgden de sketches mekaar op. Een vrolijk, dynamisch optreden. Waar ligt de koe-koek, Ik kreeg een koekoeksklok, een bezoekje aan de sauna, Heidie en Peter en de boze wolf. Teveel om op te noemen. Soms moet je ergens gewoon bij zijn.

Een fijne zondagmiddag en ik heb al stiekem kennisgemaakt met de prins van volgend jaar. Tip1: Hij is net over de grens geboren en regelmatig over de grens gegaan.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding