Z&PV Nuenen levert vier Paassprint kampioenen

Sport

Op tweede paasdag is deelname aan de paassprint in Veldhoven door zwemmers van Z&PV Nuenen bijna een traditie aan het worden. Dit keer waren we met een groep van 15 zwemmers die een gooi deden naar de titel van ‘Paassprint kampioen’.

Alle zwemmers moesten daarvoor op vier 50m’s (vlinderslag, rugslag, schoolslag en vrijeslag) uitkomen en de tijden werden dan bij elkaar opgeteld. Degene met de snelste overall tijd werd de paassprint kampioen.

Alissa Rooijakkers kampioen
In de categorie meisjes junioren 1 en 2 wist Alissa Rooijakkers kampioen te worden, terwijl Arlyn Schouten dat bij de junioren 3-4 deed. Beide dames wisten mooie tijden neer te zetten op hun vier individuele afstanden, met daarbij onder andere PR’s voor Alissa op 50 vlinder en 50 vrij.

Paassprint kampioen
Bij de minioren hadden we een deelneemster, Fiene Vaes. Zij wist op alle vier de afstanden haar concurrenten ver achter zich te laten en met maar liefst drie persoonlijke records werd zij Paassprint kampioen. Bij de dames senioren kwamen Robin Goossens en Britt Bogers net een paar tienden van seconden te kort en eindigden zij respectievelijke op de tweede en derde plaats. Bij de senioren mannen hadden we een compleet Nuenens podium met Lars Diesch (3de), Max Peters (2de) en Paassprint kampioen Luuk Smits. In het master klassement (25 jaar en ouder) werd Susan Teijken bij de dames tweede en werden Jeroen Schelling en Wouter Sijmons bij de heren respectievelijk 3de en 2de.

Komend weekend komen al deze zwemmers en nog veel meer weer aan de start, ditmaal in het eigen bad in Nuenen voor de clubkampioenschappen. Op zaterdagochtend zwemmen ze dan de 100wissel en 100rug en op zondagmiddag de 100vrij, 100school en 100vlinder.