Tommie van der Struijs in actie. Foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl, www.racexpress.nl.
Tommie van der Struijs in actie. Foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl, www.racexpress.nl.

Karter Tommie van der Struijs pakt tweede podiumplaats op rij

Sport

Met zijn derde plaats tijdens de BNL Kick-Off in Genk verzekerde karter Tommie van der Struijs zich zondag 24 maart van zijn tweede podiumplaats van het nog prille seizoen. De veertienjarige coureur uit Nuenen bewees daarmee andermaal tot de toppers in de Rotax Max Senior-klasse te horen.

Echt verrast over zijn podiumplaats was Tommie niet. ‘Het is mijn tweede jaar bij de Senioren. Een plek in de top drie had ik eerlijk gezegd wel een beetje verwacht’, zei hij. Bovendien: hij had tijdens de tweede ronde van het NK in Berghem een week eerder ook al op het podium gestaan. Hij wist dus dat het met zijn vorm wel snor zat. 

Uitstekende start
Tommie startte het weekeinde uitstekend. De coureur van topteam Bouvin Power pakte zaterdag in de kwalificatie namelijk de poleposition. ‘Dat was goed. Daarna vergat ik in de eerste heat te remmen in de bocht en ging ik eraf. En dat was dus niet goed. Maar daarna ben ik van de laatste plaats nog naar de vijfde plek gereden. Jammer genoeg werd ik door een tijdstraf als elfde geklasseerd.’

Overige uitslagen
In de tweede heat mocht Tommie weer als eerste starten. ‘Het ging wel goed, maar ik werd rondgetikt. Uiteindelijk ben ik nog tweede geworden, dus dat was prima. De derde heat won ik met tien seconden voorsprong en ook in de superheat ging het goed. Ik startte als tweede en ben tweede geworden. En in de finale dus derde.’ Als hij in Genk een ding bewees, dan is het wel dat Tommie een constante, goede snelheid heeft die hem in staat stelt om de podiumplaatsen te strijden. Dat hem dat ook lukte tijdens de BNL Kikc-Off is wat dat betreft veelzeggend. Het is een traditioneel zeer sterkbezet raceweekeinde. 

Hoewel hij al twee podiumplaatsen te pakken heeft in het nog prille seizoen, baalt Tommie wel een beetje, bekent hij. ‘Ik baal ervan dat ik nog niet heb gewonnen dit seizoen.’ Wat hij gaat doen om daarin verandering te brengen? ‘Trainen!’