Afbeelding

Zeilen in Helmond

Sport

Je weet nooit waar het eindigt, misschien wel net als Carolijn Brouwer als deelnemer aan de Ocean Race. Maar je weet wel waar het begint. Bij een zeilcursus op de waterplas Berkendonk in Helmond.

Jeugd-Zeilvereniging Berkendonk geeft zeillessen aan kinderen vanaf acht jaar oud, maar ook volwassenen zijn bij ons welkom om kennis te maken met de familiesport zeilen. Om zeilen voor iedereen toegankelijk te maken, hebben alle leden toegang tot onze vloot aan zeilboten, beginnende met de Optimist, van waaruit je kunt doorgroeien naar de snelle Open Bic en Laser Pico. 

Zeildiploma
Het doel van onze vereniging is jeugd en volwassenen het plezier in de watersport en de vaardigheden van het zeilen bij te brengen. Tijdens de lessen wordt er door onze instructeurs doelgericht gestuurd op het behalen van een officieel erkend CWO-zeildiploma. 

Start seizoen
Het seizoen 2024 begint op 12 mei met een kennismakingsles en veiligheidstraining in zwembad De Braak in Helmond. In acht lessen leren we je vervolgens stuurman te zijn op je eigen zeilboot. Het jaar sluiten we af met clubkampioenschappen en een echt zeilkamp op een onbewoond eiland.

Krijg je al waterkriebels? Ga dan naar de website www.jzvb.nl en geef je op voor een van de zeilcursussen.