Afbeelding

Veel prijswinnaars bij gildetreffen Gerwen

Nieuws

Zondagmiddag 14 april was het op het gildeterrein van het Heilig Kruisgilde aan het Lankveld in Gerwen een drukte van belang. Vele, voornamelijk jonge gildleden deden daar voor het eerst mee aan wedstrijden in bazuinblazen, trommelen of vendelen. 

Het publiek heeft met verbazing gezien hoe jong sommige deelnemers waren en waartoe zij al in staat waren met vlag, trom of bazuin. Jeugdigen van gilden uit de wijde omgeving gingen dan ook met vele prijzen naar huis. 

Acrobatiek
Ook volwassen mannen en vrouwen van de deelnemende gilden kregen de gelegenheid om wedstrijdervaring op te doen. Gewoon omdat ze pas lid zijn van een gilde of omdat ze een nieuwe of moeilijkere oefening hebben voorbereid. Een feest was het te kijken naar acrobatiek bij het vendelen van een vendelier uit Esch of het feilloos bazuinblazen met een gemengde groep uit Terheijden. Ook zij gingen met een prijsschildje van het Heilig Kruisgilde naar huis. 

Prijswinnaars
De prijswinnaars van de creatieve wedstijd (kleurplaat of tekening) kregen geen schildje, maar een vorstelijke cadeaubon van speelgoedwinkel Van Berlo uit Lieshout. Hartelijk gefeliciteerd Emmy (5 jaar), Elske (8 jaar), Dane (8 jaar) en Owen (11 jaar). 

Al met al een zeer geslaagde verbroedering die volgend jaar zeker opgepakt zal worden door een ander gilde uit de omgeving. De middag maakt maar weer eens duidelijk waarom het zo gezellig is om lid te zijn van een gilde. Sportief of muzikaal bezig zijn, leren van elkaar, gezelligheid, het ‘ergens bij horen’ en ‘er zijn voor elkaar’. Nuenen c.a. kent vijf gilden: ga eens op bezoek bij een van die gilden, misschien blijf je wel hangen.

Foto’s: Theo van Vijfeijken/De Nuenense Krant.
Afbeelding