Foto: Pascal Striebel.
Foto: Pascal Striebel.

Bibliotheek Dommeldal, vestiging Son en Breugel uitgeroepen tot Beste Bibliotheek van Nederland 2023

Nieuws

Bibliotheek Dommeldal, vestiging Son en Breugel, mag zich een jaar lang de Beste Bibliotheek van Nederland noemen. ‘De jury vindt dat de Bibliotheek in Son en Breugel blijk geeft van een heldere koers, een professioneel team en een uitgesproken programmering, vormgegeven in samenwerking met passende partners’, aldus de vijfkoppige vakjury.

De bibliotheek, sinds vorig jaar gevestigd in het nieuwe Dommelhuis in Son en Breugel, kreeg deze titel uitgereikt uit handen van NBD Biblion directrice Nina Nannini tijdens Bibliotheekplaza. De prijs is een samenwerking tussen Bibliotheekblad en NBD Biblion.

Uit het juryrapport
‘De bibliotheek van Son en Breugel is gehuisvest in een voormalige kerk uit de tijd van de wederopbouw, die bewonderenswaardig mooi is verbouwd en ingericht. Bij binnenkomst trof de jury een bruisende ruimte, waar bewoners gretig gebruik maakten van de verschillende functies van het gebouw. De bibliotheek blijft goed overeind ten opzichte van de andere functies van het pand: taal en verhaal staan centraal. Professionele medewerkers en vrijwilligers dragen eraan bij dat de bezoeker zich gezien voelt. Ook de collectie neemt een centrale plek in: deze staat aan de basis van alle vormen van programmering voor de doelgroepen van peuters tot senioren. Dit alles wordt ook gezien door de gemeente en geldschieters, die in hoge mate bijdragen aan het succes van deze vestiging. Dit is een mooie bibliotheek met een goeddoordachte programmering en een stevige lokale verankering.’

Publieksstemmen
Naast de stem van de vakjury, was ook de stem van het publiek belangrijk. De publieksstemmen voor de Verkiezing Beste Bibliotheek van Nederland 2023 konden de hele maand oktober worden uitgebracht via een online stemformulier.

Bibliotheek Dommeldal wil de mensen die gestemd hebben hartelijk bedanken en begroet iedereen graag in de Beste Bibliotheek van Nederland.