Afbeelding

Het verhaal van de Perzische Maria Behgoui

Ingezonden

We moeten naast elkaar staan niet tegenover elkaar. Nederland is mijn nieuwe thuis. Ik accepteer de cultuur van Nederland en respecteer de wetten van mijn nieuwe vaderland. 

Ik heb er zelf gekozen om mijn land te verlaten en in Nederland te blijven. Nederland en de Nederlanders hebben mij de hulp geboden die ik nodig had, net als alle vluchtelingen en immigranten die zijn gekomen naar dit land. Ik ben nu dertig jaar hier en heb veel vrijwilligerswerk mogen doen op allerlei plekken en kan daardoor nu ook samen met Nederlanders andere vluchtelingen helpen. 

Schande
Ik vind het een schande voor mijn afkomst dat er nu groepen vluchtelingen en immigranten zijn die geen vriendelijkheid en hulp teruggeven aan Nederland, maar een bedreiging zijn voor de veiligheid en rust in hun nieuwe land. Zij zorgen ervoor dat ook de mensen die hard werken om een nieuw bestaan op te bouwen in Nederland, in een kwaad daglicht worden gezet.

Hoop…
Ik hoop dat veel vluchtelingen door het doen van vrijwilligerswerk laten zien dat ze iets terug willen geven aan dit gastvrije land en dat Nederland daar ontvankelijk voor blijft. Laat dat het tegenwicht zijn tegen de diefstallen in Ter Apel en Budel en de rellen in Den Haag. Het mag niet zo zijn dat we gastvrij blijven voor mensen die hun nieuwe land leegroven en vernielen. 

Ik zeg dank voor alles wat Nederland voor ons heeft gedaan!