Afbeelding

Duurzaamheid centraal op Carnaval 2024

Carnaval

Carnaval 2024 staat voor de deur en de Dwèrsklippels zijn klaar voor een groenere en duurzamere viering. Vanaf dit jaar zijn wegwerpbekers definitief verboden in de horeca, op festivals en tijdens evenementen. In lijn met deze nieuwe regelgeving introduceren ook wij een duurzaam glazenbeleid voor het carnavalsseizoen. Wat houdt dit in voor jou?

In de kern is het eenvoudig: gooi je glas niet weg als je je drankje op hebt. Lever je glas in en ontvang je volgende drankje in een herbruikbaar glas. Voor onze evenementen Doldwèrs en Concert Carnavalesk gaan we nog een stapje verder. Bij binnenkomst ontvang je een speciaal muntje. Hiermee kun je je eerste drankje betalen, met bijbetaling van 1 Neuro. Voor de drankjes erna moet je telkens je lege glas eerst inleveren. Verlies je je glas, dan kost een nieuw glas 1 Neuro extra en voor een pitcher zijn dat 2 Neuro’s extra. Let op: je krijgt geen muntjes terug. 

Denk je met carnaval, hoe zat het ook alweer? Geen zorgen. Overal hangen we posters op om je geheugen op te frissen. Laten we samen het Feest der Feesten groener maken. Alaaf!