Vlnr.: Adjudant Tympanum, Prins Buccinator, Adjudant Saltator.
Vlnr.: Adjudant Tympanum, Prins Buccinator, Adjudant Saltator.

Nieuwe carnavalshoogheden Raod van Zatterdag

Carnaval

Op 12 november heeft de prinsenwissel van de Raod van Zatterdag plaatsgevonden in café Ons Dorp. Hier is afscheid genomen van prinses Amici en haar adjudanten Infinitus & Trinitas. Zij hebben de scepter overgedragen aan prins Buccinator en adjudanten Saltator & Tympanum. Het nieuwe trio stelt zichzelf graag aan u voor.

Prins Buccinator

Voor wie mij nog niet kent, mijn naam is Willem Jansen en ik ben deze carnaval trotse prins Buccinator van de Raod van Zatterdag. Die naam komt niet zomaar uit de lucht vallen, het is namelijk Latijn voor trompetter. Ik loop al een tijdje tussen het Nuenens carnavalsgedruis rond. Vorig jaar als deel van de Koekwouzenband (KWB) met ons carnavalsdebuut en nu ga ik op pad als prinsentrio met de KWB als hofkapel.

Adjudant Saltator

Mijn naam is Anne van Nistelrooij, maar vanaf vandaag luister ik ook naar adjudant Saltator. Saltator is danseres in het Latijn, dat verwijst naar de jaren dat ik gedanst heb bij Showkorps O&V, de vereniging waar we elkaar hebben leren kennen. Nu spelen we niet alleen samen bij Showkorps O&V maar ook bij de KWB. Ik heb het dansen achter me gelaten en ben saxofoon gaan spelen, zoals mijn moeder altijd heeft gedaan.

Adjudant Tympanum

Ik ben Joris Nauta, vanaf nu adjudant Tympanum. Vertaald uit het Latijn is dit trommelaar, iets wat ik al van jongs af aan ben bij Showkorps O&V. Daarnaast ben ik percussionist bij de KWB. Vaak ben ik (met een biertje in de hand) te vinden tussen de verschillende blaaskapellen. Tijdens carnaval geniet ik hier het meeste van.

Dit jaar gaan we een mooi feestje bouwen samen met de Raod en jullie. Behalve de vele bezoeken die we als hoogheden dit jaar gaan brengen aan de Nuenense carnavalsfestiviteiten, blijven we ook optredens met KWB verzorgen. Met deze spetterende optredens blazen we Nuenen dwèrs weer recht. Graag laten we jullie ons motto in de praktijk zien: ‘Wai stele de sjow nie, wai gééve um weg!’