Afbeelding

Informatiebijeenkomst pleegzorg

Bijeenkomst

Op dinsdagavond 14 mei organiseert Combinatie Jeugdzorg, de pleegzorgorganisatie in Zuidoost Brabant, een vrijblijvende informatiebijeenkomst over pleegzorg.

Tijdens deze avond wordt op een heldere en realistische manier uitgelegd wat pleegzorg inhoudt en wat er van pleeggezinnen gevraagd wordt. Een ervaren pleegouder uit de regio vertelt over de eigen ervaring en beantwoordt samen met de aanwezige pleegzorgbegeleider al je vragen. 

Pleegzorg
Wanneer een kind (tijdelijk) niet thuis kan wonen, is opvang in een pleeggezin het eerste alternatief. Want ieder kind heeft recht op opgroeien in een gezin. Als het mogelijk is het liefst binnen het netwerk van het kind. Pleegzorg kent verschillende vormen, voor de korte en lange termijn. Een dag of weekend in de maand, een vakantie of een plek waar een kind mag opgroeien. Welke pleegzorgvorm geschikt is, hangt af van de behoefte van het kind en diens ouders. Welke vorm van pleegzorg bij jou past, is afhankelijk van jouw eigen situatie.

Wil je weten of het pleegouderschap iets is voor jou? Vraag dan een informatiepakket aan of meld je aan voor een van de maandelijkse informatiebijeenkomsten. De eerstvolgende is op dinsdag 14 mei van 19.30 tot 21.30 uur bij Combinatie Jeugdzorg, Rivierensingel 750 in Helmond. www.combinatiejeugdzorg.nl/pleegzorg/pleegouder-worden. Toegang is gratis en vrijblijvend.