Cor Faber.
Cor Faber.

Senergiek geschiedenislezing: De Spaanse Burgeroorlog

Bijeenkomst

Cor Faber (1959) groeide op in Rotterdam. Hij is selfmade historicus en auteur van historische romans, samen met zijn partner Ellen. Na vele jaren in de ICT volgde in 2012 een carrièrewisseling. Het onverwachte opduiken van het dagboek van zijn grootvader, samen met krantenknipsels, foto’s en briefkaarten, wekte bij Cor de belangstelling voor de geschiedenis.

Zijn grootvader smokkelde in 1937 wapens van Polen naar Spanje tijdens de Spaanse Burgeroorlog (1936-1939). Cor deed onderzoek naar deze bij ons minder bekende periode in de geschiedenis en schreef er een historische roman over: Reis naar de Spaanse Burgeroorlog. Daarna volgden nog twee romans over de Spaanse Burgeroorlog: La Batuta en Fernando.

Lezingen

In 2015 werd Cor gevraagd het verhaal van zijn grootvader te vertellen tijdens de jaarlijkse herdenking van de 650 Nederlanders, die tijdens de Spaanse Burgeroorlog naar Spanje zijn gegaan om tegen de fascisten te vechten. Zo ontstond het idee om meer mensen hiermee kennis te laten maken. Nu verzorgt hij, als een uit de hand gelopen passie, lezingen over de Spaanse Burgeroorlog en het verhaal van zijn grootvader. Hij komt ook naar Nuenen om voor de Seniorenvereniging Senergiek en alle andere Nuenense belangstellenden zijn boeiend verhaal te presenteren.

Vrijdagmiddag 24 november om 13.30 uur in de Senergiek Trefpunt-zaal in Het Klooster. Toegangsprijs € 2,00 inclusief pauze-koffie of -thee. Leden van Senergiek krijgen € 1,00 korting. Toegankelijk voor leden en niet-leden, zonder vooraanmelding.