Afbeelding

Taizévesper

zondag 3 maart 2024 19:30

Zondag is er een Taizévesper in het Van Goghkerkje in Nuenen. Met veel enthousiasme en vol energie gaan we een nieuwe Taizévesper vieren.

Ach, de winter is nog echt de winter. Het voorjaar komt wel een beetje kijken, nu de eerste krokussen, maar ook bloesem aan de bomen is te zien. We moeten wel even gas terugnemen, meer bezinnen in deze tijd. De problemen van alledag, maar ook iets dieper, terug naar jezelf. Pasen komt er aan.

Thema
In de Taizévesper is het thema ’Op de proef gesteld’. Hoe gaat dat bij jou? Voel je je ook soms op de proef gesteld? De vesper is een eenvoudig samenzijn. Je krijgt de mogelijkheid om te zoeken naar en het vinden van een moment van rust. Op een rustige manier worden korte teksten, meditatieve momenten afgewisseld met liederen uit de bundel van Taizé en met verstillend pianospel van Paul Weijmans. 

Het sfeervolle kerkje draagt bij aan het vinden van een moment van rust. Aanvang is 19.30 uur en voorafgaand aan de vesper is er pianomuziek. Iedereen is van harte welkom, waarbij eenvoud en verstilling centraal staat.