Afbeelding

Thema: ‘Verdraag elkaar in liefde’

vrijdag 1 maart 2024 14:30

Zoals al vele jaren vieren we de eerste vrijdag van maart WereldGebedsDag over de hele wereld en in een oecumenische dienst in Nuenen waar iedereen van harte welkom is. Dit jaar is de liturgie van Wereldgebedsdag samengesteld door vrouwen uit Palestina.

Wonderbaarlijk dat vrouwen uit Palestina voor dit onderwerp hebben gekozen. Want we kennen de lange geschiedenis van onderdrukking, oorlog en geweld. Bovendien kennen we de recentere berichten dat er opnieuw oorlog is uitgebroken in de Gazastrook als bezet gebied. Helaas zijn er vele slachtoffers te betreuren, zowel aan de kant van Palestina als aan de kant van Israël. Het is verschrikkelijk als we de beelden zien van verwoesting, dood en geweld. Wie het ook maar treft: er worden gezinnen, kleine kinderen, oudere mensen en jonge soldaten hevig getroffen.

Daarom roepen de vrouwen ons op om bij elkaar te komen, om juist nu bij elkaar te komen, om te bidden voor Vrede en Verdraagzaamheid. En wij willen samen aandacht besteden aan bovenstaande wereldwijde liturgie in een oecumenische dienst vanaf 14.30 uur in de Regenboog. Komt allen en nodig anderen uit. Info: j.kaper@onsnet.nu.