Afbeelding

Kids Knot Dag

woensdag 14 februari 2024 14:00

Kids Knot Dag

Woensdag 14 februari organiseert De Knotgroep Nuenen een knotmiddag voor de jeugd van Nuenen. Een unieke mogelijkheid om al op jonge leeftijd te proeven van een oud ambacht en om in de gezonde buitenlucht een bijdrage te leveren aan de Nuenense natuur. Kinderen vanaf 4 jaar zijn welkom.

We verzamelen om 14.00 uur op de hoek van de Eikenlaan en de Paaihurken. Ervaren knotters van De Knotgroep Nuenen vertellen jullie daar in het kort waarom we wilgen knotten. Ook zullen zij een korte instructie geven ‘hoe het moet’. Maar het leukste voor jullie is natuurlijk om zelf aan de slag te gaan. Daarom mogen jullie onder begeleiding van deze ervaren knotters zelf een aantal wilgen kortwieken. Hiervoor hebben we een aantal wilgen uitgezocht. Natuurlijk nemen we op tijd een pauze zodat jullie energie kunnen bijtanken, wij zorgen voor wat lekkers.

Hoe kun je meedoen?
Door opgave via mail met vermelding van je leeftijd. Het mailadres is Knotgroep.IVNnuenen@gmail.com. Natuurlijk zijn ook ouders van harte welkom om hun kroost bezig te zien of zelf een handje uit de mouwen te steken. We adviseren ouders om kinderen strakke kleding, stevige schoenen of laarzen aan te doen. Tevens graag (werk)handschoenen meenemen. De Knotgroep zal zorgen voor het noodzakelijke gereedschap.

Samen genieten
Geef je op voor deze educatieve activiteit. Zo lever je een bijdrage aan een beter leefklimaat en een waardevolle natuur in onze gemeente. Samen genieten van de natuur is onze bindende factor.

Wil je meer weten voordat je komt, bel dan 06-17875755 of mail knotgroep.IVNNuenen@gmail.com.