Afbeelding

Testrit met Fietsmaatjes Nuenen

zaterdag 23 september 2023 9:00

In het kader van de Alzheimerweek worden er diverse activiteiten georganiseerd voor mensen met dementie. Een van deze activiteiten wordt verzorgd door de LEVgroep, in samenwerking met de stichting Fietsmaatjes Nuenen, op zaterdag 23 september.

De stichting Fietsmaatjes Nuenen is in 2019 gestart met het verzorgen van fietstochten door de regio, voor mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking. Momenteel heeft deze stichting zes duofietsen en een rolstoelfiets. Ruim 130 vrijwilligers fietsen met ruim 120 gasten uit onze gemeente. De duofiets wordt elektrisch ondersteund en zodoende kunnen onze gasten genieten van de omgeving in en rond Nuenen.

Kennismaken
Zaterdag 23 september kunt u kennismaken met het fietsen op een duofiets. De vrijwilligers van Fietsmaatjes Nuenen besturen de elektrische duofiets en de gast kan genieten van de omgeving. De vrijwilligers van Fietsmaatjes Nuenen verzorgen een ritje, inclusief een koffiepauze rond Nuenen. Ook de partner en/of mantelzorger kan meefietsen op de eigen fiets. De fietstocht duurt 1,5 uur, inclusief de koffiepauze. 

Op deze dag willen we vier ritten maken. We starten om 9.00 uur, 10.30 uur, 13.00 uur en 14.30 uur. Indien u, uw partner of uw mantelzorger interesse heeft in een testrit, kunt u zich opgeven voor 1 september a.s. via steunpuntmantelzorg.nuenen@levgroep.nl.