Afbeelding

De Nuenense Sportweek 2023

donderdag 21 september 2023 13:00

Net als vorig jaar organiseert Actief Nuenen, onderdeel van de LEVGroep in Nuenen, ook dit jaar allerlei activiteiten tijdens de Nuenense Sportweek. De Nuenense Sportweek heeft net als de Nationale Sportweek, de landelijke variant), het doel om met zoveel mogelijk mensen in beweging te komen. Dit doen we niet alleen, maar samen met allerlei verschillende organisaties uit Nuenen, Gerwen en Nederwetten. 

De Nuenense Sportweek vindt ieder jaar plaats in de tweede of derde week van september. Maandag 18 september staat er een beweegmiddag voor mensen met Parkinson op het programma. De beweegmiddag wordt georganiseerd door fysio- en ergotherapie Kwiek, Archipel en LEV Nuenen, samen met enthousiaste vrijwilligers. Het evenement is in Het Klooster en belooft een spektakel te worden waarbij deelnemers onder andere kunnen gaan boksen, dansen, en kunnen deelnemen aan een yoga- en muziekclinic. 

Peuter- en kleutergym
Woensdag 20 september kunnen kinderen van 3 t/m 5 jaar deelnemen aan het Peuter- en kleutergymprogramma van Actief Nuenen, waarin plezier voorop staat. Intussen leert jouw kind alle vaardigheden van bewegen. Zo gaan we rollen, springen, gooien, mikken, schoppen, zwaaien, balanceren en nog veel meer. 

QR-FIT Route
Donderdag 21 september kunnen mensen van 65 jaar en ouder meedoen met de QR-FIT Route. Misschien heb je de palen al eens gezien. Deze unieke beweegroute van 2,5 kilometer brengt je door Nuenen-Noord. Tijdens de wandeling kom je acht palen tegen. Door een QR-code op de paal te scannen, krijg je een oefening die je in je eigen tempo en op je eigen niveau uitvoert. 

Het volledige programma staat in de afbeelding op een rij. Wil je meer weten of wil je jezelf aanmelden voor een van de activiteiten? Ga dan naar www.actiefnuenen.nl of mail je vraag naar actiefnuenen@levgroep.nl.