Bewegen met Parkinson(isme)

maandag 18 september 2023 14:00

Maandag 18 september organiseren fysio- en ergotherapie Kwiek, Archipel en LEV Nuenen, samen met enthousiaste vrijwilligers een beweegmiddag voor mensen met Parkinson(isme). Het evenement is in Het Klooster, de inloop is vanaf 13.30 uur. Om 14.00 uur gaan we echt aan de slag. 

Bewegen kan een uitdaging zijn als je Parkinson(isme) hebt. Maar met aangepast bewegen blijf je fitter, heb je meer energie en wordt je hersenfunctie verbeterd. Daarnaast remt sporten ook het verlies van het stofje dopamine. Vandaar dat we iedereen kennis willen laten maken met leuke en vooral passende activiteiten.

Wat gaan we doen?
Marieke Wilde is een hbo-gediplomeerd docent Dans, met een specialisatie Dans voor Parkinson. Onder de noemer ‘Balans door Dans’ worden vanuit een stoel, tijd, kracht en ruimte met passende muziek, de hersenen en lichaam gestimuleerd. Motoriek en coördinatie worden op een ontspannen en plezierige manier geprikkeld. Tim Walraven verzorgt een yoga-workshop. Tim is een zeer ervaren docent die in India heeft gestudeerd. Yoga is erg goed voor de motoriek van mensen met Parkinson(isme). Het houdt het lichaam soepel en krachtig. Kom dus helemaal tot rust tijdens deze workshop. Rens Louwerens is een erkend Boxercise-trainer en goede motivator. Boxen is goed voor mensen met Parkinson(isme), omdat ze twee taken tegelijkertijd moeten uitvoeren. Je bokst tegen een boksbal en dus niet tegen elkaar. Je mag dus lekker klappen uitdelen. Sherida Pinas heeft muziektherapie gestudeerd in Engeland en heeft een achtergrond in de zorg. Ze is geregistreerd neurologisch muziektherapeut. Met deze therapie worden de hersenen gestimuleerd. Ook goed om te weten, muziektherapie wordt vaak door de ziektekostenverzekering vergoed.

Aanmelden: Bel, mail of kom langs bij het CMD Nuenen, tel. 040-2831675, diana.vaneijck@levgroep.nl.