Afbeelding

Kinderboekenweek 2023: ‘Bij mij thuis’

woensdag 11 oktober 2023 15:00

Tijdens de Kinderboekenweek (4 t/m 15 oktober), organiseert Bibliotheek Dommeldal verschillende activiteiten voor kinderen uit Nuenen c.a.. De Kinderboekenweek heeft dit jaar als thema ‘Bij mij thuis’. 

We vieren ‘thuis’ in alle vormen, verschillen en gelijkenissen. We kunnen zo veel van elkaar leren. Bij welke boekengenres voelt een kind zich thuis? Kinderboeken laten kinderen kennismaken met de wereld om zich heen. Bibliotheek Dommeldal nodigt iedereen van harte uit om op diverse locaties deel te nemen aan allerlei activiteiten, speciaal gepland in deze feestelijke week.

Activiteiten Bibliotheek Dommeldal, vestiging Nuenen
Voorlezen, Kinderboerderij Weverkeshof in Nuenen, vrijdag 6 oktober, 10.00 tot 10.45 uur
Kom met je kinderen naar Kinderboerderij Weverkeshof in Nuenen tijdens de Kinderboekenweek. Het thema is ‘Bij mij thuis’. Het boek Boer Boris gaat naar zee, geschreven door Ted van Lieshout, staat centraal. Zing en speel mee en beleef het verhaal uit het boek van Boer Boris in de Kinderboerderij. Entree is gratis en je hoeft van tevoren niet te reserveren, je kunt gewoon binnen komen lopen.

Workshop: ‘Bij mij thuis’ Op Mars, bibliotheek Nuenen, woensdag 11 oktober, 15.00 uur
Vorig jaar waren wij de eerste Marskolonisten. Het voelt nog steeds een beetje vreemd aan om zo ver weg van huis te zijn. Mijn huis, planeet aarde. En nu, nu woon ik al een jaar op deze rode planeet. Ik heb een logboek bijgehouden en ik wil je graag meer vertellen over mijn avonturen op Mars. Hoe is het bijvoorbeeld om hier te leven, wat eten wij dagelijks, hebben wij ook aardse huisdieren meegenomen en kun je hier buiten wandelen? 
Ben je nieuwsgierig geworden en wil je ook een Marskolonist worden? Kom dan naar deze workshop. We gaan de planeet Mars zo goed mogelijk namaken en gebruiken zoveel mogelijk natuurlijke materialen. We werken onder andere met klei en steentjes. Leeftijden: 8 t/m 12+ jaar. Kaarten à € 3,- voor bibliotheekleden en € 5,- voor niet-leden, zijn te bestellen via www.bibliotheekdommeldal.nl/activiteiten.

Voorstelling Klein Amsterdam Producties: Mijn huis is jouw huis, Het Klooster, zaterdag 14 oktober, 14.00 uur
Klein Amsterdam Producties maakt met ‘Mijn huis is jouw huis’ een wonderlijke en speelse voorstelling bij het gelijknamige prentenboek van de Kinderboekenweek 2023, geschreven door Yvonne Jagtenberg. Beleef het verhaal uit het boek in het theater. De moeder van Pats woonde in haar eentje in een huisje bij de brug. Het was klein, maar groot genoeg. Toen werd ze verliefd op een man die van alles twee had. Twee oren en twee kinderen. ‘Mijn huis is jouw huis’, zei de moeder van Pats. Niet lang daarna werd Pats zelf geboren. En daar bleef het niet bij; tante Kee kwam logeren en ging nooit meer weg. Er werd een kamertje bij gebouwd. Maar ook voor Berend Botje en een bereleuke oom met vriend bouwden ze extra kamers. Zo komen er steeds meer bewoners bij, en is er steeds meer huis. Tot er op een dag iemand op de stoep staat te schreeuwen dat het zo écht niet verder kan…

Klein Amsterdam Producties maakte al eerder voorstellingen op basis van het prentenboek van de Kinderboekenweek, waaronder ‘André het Astronautje’, ‘Robbie & Roef’, ‘Dromer’ en ‘Egalus’. Kaarten à € 7,50 zijn te bestellen via www.bibliotheekdommeldal.nl/activiteiten. De voorstelling is voor kinderen van 4 t/m 7 jaar en duurt ca. 45 minuten.