Afbeelding

advertorial Filosofie & film met Rob van Gerwen is terug in De Cacaofabriek

Advertorial

Dr. Rob van Gerwen komt terug naar De Cacaofabriek met een nieuwe reeks van Filosofie & film. Hij gaat met het publiek in gesprek over achterliggende filosofische kwesties bij een film, waarna de desbetreffende film draait.

Dr. Rob van Gerwen vertelt over de achterliggende filosofische kwesties in de films van zijn cursusreeks. In de combinatie van films en filosofie bestaan er minstens twee type films. Films die een filosofische kwestie als onderwerp hebben en dit met een beeldverhaal tot leven brengen. En films die met hun materiaal iets filosofisch duidelijk maken. 

Zes bijeenkomsten
Maandag 12 februari is de eerste bijeenkomst in een reeks van zes. Deze eerste bijeenkomst gaat over de film Locke. Onderweg naar een ex-scharrel om het goede te doen en haar bij te staan bij de geboorte van hun kind, moet Locke een belangrijke klus organiseren, die eigenlijk niet zonder hem uitgevoerd kan worden. Tevens moet hij zijn vrouw en zijn kind, naar wie hij op weg is, uitleggen dat hij morgen gewoon weer gezellig thuis komt eten.

Hele uitdaging
In de begrensde ruimte van een autorit kan men toch proberen om verschillende ballen in de lucht te houden: een paniekerige minnares die aan het bevallen is; een paniekerige echtgenote die haar vreemdgaande man niet meer wil; een zoontje dat wil dat papa weer thuiskomt; een werkgever die het niet kan velen dat zijn belangrijkste medewerker net vandaag uit rijden gaat. Het lijkt wel alsof die ene begrensde ruimte die daar voortdendert over de snelweg explodeert en met alleen zijn telefoon is het een hele uitdaging voor Ivan Locke om alle betrokkenen te sturen.

Begrenzing
De cursus als geheel heeft ‘begrenzing’ als thema. Begrenzing lijkt onze vrijheid te beperken, maar zonder grenzen hebben onze handelingen geen betekenis. Tijdens deze reeks van Filosofie & film kijkt het publiek naar een rijke schakering aan films, waarin de positieve en negatieve aspecten van begrenzing aan de orde komen.

Maandag 12 februari om 18.30 uur start de eerste editie van Filosofilm. Ticketprijs bedraagt € 12,50,-. Meer info en tickets: https://cacaofabriek.nl/film/filosofilm.