Wenen komt naar Nuenen

Feest, daar gaat het om, op zaterdagavond 25 januari. Dan start het GMK, toonaangevend orkest van Nuenen en omstreken, met zijn jubileumjaar.
                  
24-01-2020, 09:21
En hoe. Een spetterende start waar de muzikale vonken vanaf springen. Na 60 jaar kent dit orkest het klappen van de zweep. Er zijn al diverse themaconcerten geweest, met verschillende (semi) professionele solisten. Dat zij met zo’n concert hun jubileumjaar openen, is dus geen toeval. Fantastische mix In de Clemenskerk zul je je op zaterdagavond 25 januari wanen in het mooie Wenen. Het GMK combineert het Johan Straussorkest van André Rieu met het Wiener Philharmoniker, waardoor er een fantastische mix ontstaat van bekende walsen en polka’s, maar ook prachtige aria’s en zelfs muziek met humor. Anja van Engeland Een bijzondere soliste mag natuurlijk niet ontbreken. Ze heet Anja van Engeland en is een graag geziene en gehoorde sopraanzangeres. Haar professionele carrière omvat indrukwekkende concerten met prachtige zangstukken. Zij zal deze avond de sterren van de hemel zingen. Naast de prachtige muziek is er natuurlijk ook van alles te zien. De muzikanten zijn op hun mooist aangekleed: mannen in pak, vrouwen in de mooiste galajurken. Ook musicalgroep Kapsones zal aanwezig zijn en de Weense sfeer helemaal tot leven wekken. Het GMK, musicalgroep Kapsones en sopraan Anja van Engeland hopen jullie allemaal te zien op zaterdag 25 januari in de Clemenskerk te Nuenen. Start concert: 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur.) Kaarten à € 12,50 zijn te koop bij Jumbo Ton Grimberg (Smidse 1, Nuenen), via de website www.gerwensmuziekkorps.nl en zaterdagavond aan de kerk vanaf 19.30 uur. Er zijn nog maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Foto: Trompetsectie Jubileumconcert in Weense stijl

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Thema-avond ‘In veilige handen’

Deze avond, die georganiseerd wordt door het vrijwilligerssteunpunt van LEV Son en Breugel, in samenwerking met Scouting Dutmella, is bedoeld voor bestuursleden, coördinatoren en leiding van vrijwilligersorganisaties die werken met jeugdigen en/of mensen met een beperking.

Schuif even aan tafel bij… Karel Werschkull

Nuenenaar en voorheen docent Karel Werschkull heeft de afgelopen tien jaren met zijn vrouw Leni verschillende reizen door het Zuid-Westen van de Verenigde Staten gemaakt. Hij heeft van deze avontuurlijke reizen boeiende reisverslagen gemaakt. Zo interessant, dat hem op meerdere plekken wordt gevraagd een presentatie van zijn reizen te willen verzorgen.

Gerwense Boekenmarkt

Drumfanfare Jong Leven organiseert voor de zesentwintigste keer de inmiddels bekende Gerwense Boekenmarkt. Met dit jaar voor het eerst een afdeling schilderkunst, waar u prachtige schilderijen voor een prikkie kunt bemachtigen.

Carnavalskledingverkoop Musicalgroep Kapsones

Zaterdag 1 februari is er van 11 tot 14 uur theaterkledingverkoop van Musicalgroep Kapsones. De verkoop is in De Dorpswerkplaats , Park 63b te Nuenen.

-advertorial- ‘Asperges aan het Veld’ - 20 mei t/m 1 juni 2020 Kom jij naar Asperges aan het veld in Nuenen?

Het genieten van asperges en Bourgondisch Brabant zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Bij veel liefhebbers van het witte goud loopt het water direct in de mond als ze denken aan de combinatie van asperges en wijn.

‘Wist je dat?’ VVN Nuenen informeert: Fiets en auto op één weg

Veiligheid in het verkeer is in de eerste plaats gediend met kleine snelheidsverschillen en voldoende afstand tussen de verkeersdeelnemers. Dan is er tijd om te reageren op het gedrag van de ander.