Schuif even aan tafel bij… Karel Werschkull

Nuenenaar en voorheen docent Karel Werschkull heeft de afgelopen tien jaren met zijn vrouw Leni verschillende reizen door het Zuid-Westen van de Verenigde Staten gemaakt. Hij heeft van deze avontuurlijke reizen boeiende reisverslagen gemaakt. Zo interessant, dat hem op meerdere plekken wordt gevraagd een presentatie van zijn reizen te willen verzorgen.
                  
24-01-2020, 09:19
Ook de organisatie van de Schuif heeft zijn weg naar Karel Werschkull gevonden. Op donderdag 30 januari om 09.30 uur in de Trefpuntzaal in Het Klooster komt hij vertellen over zijn reiservaringen. Er komen echter niet alleen mooie plaatjes van de schitterende Nationale parken in de USA voorbij. Het zal ook gaan over het landschap, de mensen, veiligheid, vervoer (auto of camper?), verblijf (hotels, motels, camper of kamperen), zelf boeken van vlucht en auto/camper (of niet?) En als slotstuk vertelt hij natuurlijk over de schitterende natuur, de lege wegen, de enorme ruimte en de dramatische landschappen. Nationale- en staatsparken worden besproken. Voor de avontuurlijken onder ons komen ook meer afgelegen plekken voorbij en hoe je er veilig kunt komen. En tenslotte tips, do’s en don’ts. Het wordt een ochtend met een goed gevuld programma. En natuurlijk is er ruimte voor vragen. Gratis toegankelijk Zoals steeds is ook deze KBO Schuif-lezing weer gratis toegankelijk voor zowel leden als niet-leden van KBO Nuenen. Hebt u belangstelling, misschien omdat u zelf nog eens overweegt zo’n prachtige reis naar dit deel van de wereld te maken, boek dan donderdagmorgen 30 februari alvast in uw agenda. Elly Dijstelbloem/Peter van Keppelen/Ria van der Wielen

Foto: Karel Werschkull

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Gerwense Boekenmarkt

Drumfanfare Jong Leven organiseert voor de zesentwintigste keer de inmiddels bekende Gerwense Boekenmarkt. Met dit jaar voor het eerst een afdeling schilderkunst, waar u prachtige schilderijen voor een prikkie kunt bemachtigen.

Carnavalskledingverkoop Musicalgroep Kapsones

Zaterdag 1 februari is er van 11 tot 14 uur theaterkledingverkoop van Musicalgroep Kapsones. De verkoop is in De Dorpswerkplaats , Park 63b te Nuenen.

-advertorial- ‘Asperges aan het Veld’ - 20 mei t/m 1 juni 2020 Kom jij naar Asperges aan het veld in Nuenen?

Het genieten van asperges en Bourgondisch Brabant zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Bij veel liefhebbers van het witte goud loopt het water direct in de mond als ze denken aan de combinatie van asperges en wijn.

‘Wist je dat?’ VVN Nuenen informeert: Fiets en auto op één weg

Veiligheid in het verkeer is in de eerste plaats gediend met kleine snelheidsverschillen en voldoende afstand tussen de verkeersdeelnemers. Dan is er tijd om te reageren op het gedrag van de ander.

De nieuwste editie van De Nuenense Krant online

Muzikale kunst in het Van Goghkerkje

Afgelopen zondag was het een genot om aanwezig te zijn en te luisteren naar het klarinetconcert van vier professionele klarinettisten. Het Klarinetkwartet Fiato gaf een staaltje muzikale kunst weg op hun instrumenten, drie klarinetten en een basklarinet.