‘Wist je dat?’ VVN Nuenen informeert: Fiets en auto op één weg

Veiligheid in het verkeer is in de eerste plaats gediend met kleine snelheidsverschillen en voldoende afstand tussen de verkeersdeelnemers. Dan is er tijd om te reageren op het gedrag van de ander.
                  
24-01-2020, 09:14
Een fietser is meestal een stuk trager dan een auto en bovendien veel kwetsbaarder, dus we willen graag de afstand tussen de fietser en de auto groot maken. Ideaal is een apart fietspad. Op dat fietspad heb je dan wel kinderen, recreatiefietsers, e-bikes, de snor- en bromfietsen en nu ook de speed-pedelecs. De onderlinge snelheidsverschillen tussen fietsers zijn met name door de elektrische fietsen groter geworden, wat betekent dat fietspaden eigenlijk ruimer moeten worden. Om meer ruimte op de fietspaden te maken, zijn daarom de bromfietsen binnen de bebouwde kom al naar de rijweg verplaatst. Fietsstraat Op drukke fietsverbindingen willen we voor de veiligheid dus weinig auto’s toestaan. Zeker nu het aandeel van de fietsers bij ongevallen toeneemt, moet hier meer aandacht voor komen. Een veilige combinatie van fiets- en autoverkeer is de fietsstraat. Na een tijd van heel diverse uitvoeringen, komt daar nu een steeds eenduidigere vormgeving boven drijven. Een veiligere oplossing van de Opwettenseweg zal hierop moeten voortborduren, minder autoverkeer en meer ruimte voor de fiets. Vragen of opmerkingen? Mail dan naar vvn.nuenen@onsnet.nu of kijk op de website https://vvn.nl/in-je-buurt/noord-brabant/nuenen.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


De nieuwste editie van De Nuenense Krant online

Muzikale kunst in het Van Goghkerkje

Afgelopen zondag was het een genot om aanwezig te zijn en te luisteren naar het klarinetconcert van vier professionele klarinettisten. Het Klarinetkwartet Fiato gaf een staaltje muzikale kunst weg op hun instrumenten, drie klarinetten en een basklarinet.

Startbijeenkomst Lokaal Sportakkoord

Maandagavond 20 januari jl. vond de startbijeenkomst plaats over het Lokaal Sportakkoord in Nuenen.

Gemeentenieuws AFVALINZAMELING

Met deze tips zorgt u ervoor dat uw GFT+e afval niet vastgevroren achterblijft in de container tijdens de vorstperiode. Want u betaalt er toch voor, terwijl uw container vol achterblijft na de lediging. We komen niet apart terug om alsnog de container te ledigen.

Donderdagavond: verspreiding D'n Nar in Gerwen

D'n Nar, de carnavalskrant van CV De Narre-Kappen, wordt donderdagavond uitgedeeld. De kleine en grote Gerwense hoogheden worden uitgebreid aan u voorgesteld.