Muzikale kunst in het Van Goghkerkje

Afgelopen zondag was het een genot om aanwezig te zijn en te luisteren naar het klarinetconcert van vier professionele klarinettisten. Het Klarinetkwartet Fiato gaf een staaltje muzikale kunst weg op hun instrumenten, drie klarinetten en een basklarinet.
                  
21-01-2020, 13:40
Met een toegankelijk repertoire lieten zij een grote groep aanwezigen genieten van hun afwisselende muziek. Geen experimentele muziek, maar goed in het gehoor liggende klarinetmuziek. Muziek van Bach, Gershwin, Händel, de vrolijkheid van Vivaldi, funky muziek en ter afsluiting een stukje opzwepende Klezmermuziek. Het plezier spatte van de muzikanten af. En het publiek genoot. Zondag 2 februari kunt u opnieuw genieten van een mooi stukje muziek in het Van Goghkerkje. Dit keer zal het Duo Duende u meenemen naar warme streken met hun Spaanse en Italiaanse klanken. Kijk op de website www.cultuur overdag.nl. voor meer informatie.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Startbijeenkomst Lokaal Sportakkoord

Maandagavond 20 januari jl. vond de startbijeenkomst plaats over het Lokaal Sportakkoord in Nuenen.

Gemeentenieuws AFVALINZAMELING

Met deze tips zorgt u ervoor dat uw GFT+e afval niet vastgevroren achterblijft in de container tijdens de vorstperiode. Want u betaalt er toch voor, terwijl uw container vol achterblijft na de lediging. We komen niet apart terug om alsnog de container te ledigen.

Donderdagavond: verspreiding D'n Nar in Gerwen

D'n Nar, de carnavalskrant van CV De Narre-Kappen, wordt donderdagavond uitgedeeld. De kleine en grote Gerwense hoogheden worden uitgebreid aan u voorgesteld.

- advertorial - 'Vincent van Gogh, zijn passies in Nuenen'

Aan het begin van 2020, het jaar waarin het 130 jaar is geleden dat Vincent van Gogh overleed, is in Nuenen een nieuwe Van Gogh-publicatie verschenen: 'Vincent van Gogh, zijn passies in Nuenen'. De auteurs zijn Gerard Netten en Peter van Overbruggen uit Nuenen, beiden Vincentre-gids en Van Gogh-onderzoeker.

Nuenense ouders gaan actie voeren

Het onderwijs staakt donderdag 30 januari en vrijdag 31 januari. De basisscholen staken omdat de beloofde 460 miljoen euro een eenmalig bedrag is. Met dit bedrag kunnen de scholen niet investeren in nieuw personeel en in het behoud van personeel. De scholen vragen de overheid om dit bedrag structureel vrij te maken en zullen daarom het werk nu twee dagen neerleggen.