Gemeentenieuws AFVALINZAMELING

Met deze tips zorgt u ervoor dat uw GFT+e afval niet vastgevroren achterblijft in de container tijdens de vorstperiode. Want u betaalt er toch voor, terwijl uw container vol achterblijft na de lediging. We komen niet apart terug om alsnog de container te ledigen.
                  
21-01-2020, 13:34
Wilt u bij vorst uw GFT+e container aanbieden, gebruik dan de volgende tips: • Leg een paar proppen krantenpapier of kartonnen eierdozen op de bodem van de container. • Gebruik geen papieren vuilniszakken. • Zet de containers één nacht voor de ophaaldag ergens binnen, zodat de inhoud kan ontdooien. • Plaats tussen de deksel en de container een stokje, om het dichtvriezen van de deksel te voorkomen. • Is de mogelijkheid om de container ontdooid aan te bieden niet aanwezig, verzamel dan uw GFT+e afval zolang in vuilniszakken. U kunt dit afval (zonder de zak) dan op de ophaaldag in de GF+e container doen. • Stamp het afval niet aan. • Steek, wanneer u de container aanbiedt, het afval langs de wanden los met schop of stok.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Donderdagavond: verspreiding D'n Nar in Gerwen

D'n Nar, de carnavalskrant van CV De Narre-Kappen, wordt donderdagavond uitgedeeld. De kleine en grote Gerwense hoogheden worden uitgebreid aan u voorgesteld.

- advertorial - 'Vincent van Gogh, zijn passies in Nuenen'

Aan het begin van 2020, het jaar waarin het 130 jaar is geleden dat Vincent van Gogh overleed, is in Nuenen een nieuwe Van Gogh-publicatie verschenen: 'Vincent van Gogh, zijn passies in Nuenen'. De auteurs zijn Gerard Netten en Peter van Overbruggen uit Nuenen, beiden Vincentre-gids en Van Gogh-onderzoeker.

Nuenense ouders gaan actie voeren

Het onderwijs staakt donderdag 30 januari en vrijdag 31 januari. De basisscholen staken omdat de beloofde 460 miljoen euro een eenmalig bedrag is. Met dit bedrag kunnen de scholen niet investeren in nieuw personeel en in het behoud van personeel. De scholen vragen de overheid om dit bedrag structureel vrij te maken en zullen daarom het werk nu twee dagen neerleggen.

Veel belangstelling tijdens gratis taxatie bij Art Dumay

Afgelopen zondag zaten taxateurs van Kunsthandel Art Dumay in Nuenen klaar om schilderijen, tekeningen, etsen, antieke vazen, beelden, juwelen en vele andere (antieke) zaken te taxeren.

Nieuwjaarslunch voor gasten en vrijwilligers van Zonnebloem Nuenen

Afgelopen 17 januari vond de Nieuwjaarslunch voor gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem afdeling Nuenen plaats in John Geven Studio’s. Een 120 gasten maakten van de uitnodiging gebruik.