Nuenense ouders gaan actie voeren

Het onderwijs staakt donderdag 30 januari en vrijdag 31 januari. De basisscholen staken omdat de beloofde 460 miljoen euro een eenmalig bedrag is. Met dit bedrag kunnen de scholen niet investeren in nieuw personeel en in het behoud van personeel. De scholen vragen de overheid om dit bedrag structureel vrij te maken en zullen daarom het werk nu twee dagen neerleggen.
                  
20-01-2020, 22:22
Wij, ouders, vinden het tijd om te laten zien dat wij de leerkrachten steunen. Wij zien hoe onze geweldige leerkrachten elke dag proberen met veel liefde en passie onze kinderen het onderwijs te geven dat ze nodig hebben. Maar we zien ook hoe vol de klassen zijn, dat er geen vervanging is bij ziekte, dat de werkdruk hoog is, salarissen eerlijker moeten en dat de PABO’s weinig nieuwe studenten krijgen. De leerkrachten staken en wij willen ze hierin steunen en gaan daarom donderdag 30 januari ook actie voeren. De actie van de ouders is donderdag 30 januari van 10.00 tot 11.00 uur in het Park in Nuenen. Er zijn spandoeken gemaakt, neem gerust ook zelf posters of spandoeken mee om te laten zien dat je de leerkracht van je kind steunt. Het is fijn om te weten op hoeveel ouders we kunnen rekenen. Laat daarom een bericht achter op Facebook bij het evenement ‘Steuntje in de rug voor leerkrachten’ of mail naar oudersstaken@gmail.com.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Veel belangstelling tijdens gratis taxatie bij Art Dumay

Afgelopen zondag zaten taxateurs van Kunsthandel Art Dumay in Nuenen klaar om schilderijen, tekeningen, etsen, antieke vazen, beelden, juwelen en vele andere (antieke) zaken te taxeren.

Nieuwjaarslunch voor gasten en vrijwilligers van Zonnebloem Nuenen

Afgelopen 17 januari vond de Nieuwjaarslunch voor gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem afdeling Nuenen plaats in John Geven Studio’s. Een 120 gasten maakten van de uitnodiging gebruik.

Vrijwilligersavond Gerwen

Woensdag 15 januari jl. werd in de St. Clemenskerk van Gerwen weer de jaarlijkse Vrijwilligersavond gehouden. Het is een avond bestemd voor de vele vrijwilligers die in de parochie H. Kruis actief zijn binnen de plaatselijke geloofsgemeenschap van Gerwen.

Tonproatersavond van Broakese Karnavalszotten groot succes

Zaterdagavond 18 januari jl. werd de 24ste Geldropse Tonproatersavond georganiseerd. Er was geen stoel meer vrij in de tent achter Hotel Restaurant De Collse Hoeve.

Overhandiging cheque Rotary Club Nuenen aan Stichting Leergeld

Tijdens het evenement KunsT met een Grote T, dat afgelopen najaar georganiseerd werd door Rotary Club Nuenen, vond een kunstveiling plaats, waarvoor veel van de deelnemende kunstenaars belangeloos een werk beschikbaar stelden.

Kerkbalans 2020, verbonden kerk nu en in de toekomst

De parochie Heilig Kruis Nuenen staat midden in de samenleving. Met ruim 450 vrijwilligers, een pastoraal team en deuren die voor iedereen openstaan, is de parochie een verbindende factor in Nuenen, Gerwen en Nederwetten.