Dario Napoli Trio op podium met Paulus Schäfer

Gipsyjazzgitarist Paulus Schäfer heeft het Italiaanse Dario Napoli Trio uitgenodigd om samen met hem op te treden. Dit concert in de serie ‘Paulus Schäfer invites’ is dinsdagavond 28 januari in muziekcafé De Stam in Gerwen.
                  
16-01-2020, 11:25
Paulus Schäfer heeft voor de komende maanden een aantal gastmuzikanten benaderd en het nieuwe jaar wordt muzikaal ingeluid door het Dario Napoli Trio. Sinti-gitarist Django Reinhardt is de grootste inspiratie van het Italiaanse trio. Dario Napoli betrekt ook andere invloeden, zoals bebop, funk en moderne jazzstijlen bij zijn versie van gipsyswing. Het resultaat is een onvoorspelbare en uitbundige sound. Allerlei stijlen uit diverse muzikale tijdperken zijn te horen, maar de gipsystempel van Django blijft wel hoorbaar. Een van de coolste plaatsen… Dario komt naar Gerwen met ritmegitarist Tommaso Papini en bassist Tonino De Sensi. Met Paulus als sologitarist, dus niet minder dan vier virtuoze gitaristen die met hart en ziel spelen. Dat hoor je niet alleen, dat zie en voel je ook. In het intieme en sfeervolle muziekcafé De Stam kun je het van dichtbij meebeleven. Andere muziekstijlen Een van de specialiteiten van Paulus Schäfer is het gemak waarmee hij met anderen kan musiceren. Hij laat graag iedereen kennismaken met de typische gipsyjazz en hij is zelf ook nieuwsgierig naar de muziekstijlen van andere muzikanten. Onder de noemer ‘Paulus Schäfer invites’ nodigt hij een aantal muzikanten en bands uit in zijn dorp. Op sommige avonden speelt Paulus met zijn eigen trio met een gastmuzikant, terwijl op andere avonden een band speelt, samen met Paulus. De optredens vinden plaats in het stamcafé van Paulus Schäfer in Gerwen. Dinsdag 28 januari speelt Paulus Schäfer samen met het Dario Napoli Trio uit Italië in De Stam in Gerwen, aanvang 20.00 uur. Kaarten à tien euro kunnen gereserveerd worden op info@sintimusic.nl of via SintiMusic 06-81935569.

Foto: Sologitarist Dario Napoli (links) en bassist Tonino De Sensi komen naar Gerwen. Foto: Peter Peels.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


24ste Geldropse Tonpratersavond

Zaterdagavond 18 januari organiseren de Broakese Karnavalszotten de 24ste Geldropse Tonpratersavond in de tent achter Hotel Restaurant de Collse Hoeve in Nuenen. Regionaal bekende tonpraters zullen op deze avond bij de zotten in de ton hun buut presenteren.

De nieuwste editie van De Nuenense Krant online

GEMEENTE NUENEN SLUIT WONING NA DRUGSVONDST

Burgemeester Houben heeft op 8 januari 2020 een woning aan Meeuwenlaan 6 voor een periode van een maand gesloten vanwege de vondst van softdrugs.

Nuenenaar Niels Verbruggen bij NK Veldrijden

De Nuenense wielrenner Niels Verbruggen heeft zondag 12 januari jl. deelgenomen aan het Nederlands Kampioenschap Veldrijden in Rucphen. Niels reed in een veld van 60 elite/beloften-renners naar een 24ste plaats bij de categorie Beloften. Winnaar bij de Elite werd Mathieu van der Poel.

Vijf tips voor de Tuinvogeltelling

Zet de voedertafel klaar, hang de vetbol op (zonder netje) en omcirkel de datum in je agenda. Want op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 januari houdt Vogelbescherming Nederland weer de Nationale Tuinvogeltelling.