Walsen als Doornroosje

Na een spetterende editie van Hello Vienna in 2016, is het tijd voor een vervolg. Wenen komt naar Nuenen toe op zaterdagavond 25 januari 2020. Het GMK, toonaangevend orkest met grootse concerten, speelt dan het Nieuwjaarsconcert in Weense stijl.
                  
05-12-2019, 09:33
Om je helemaal in de Oostenrijkse hoofdstad te wanen, zal de entourage verzorgd worden door Musicalgroep Kapsones en zullen de orkestleden zich in hun mooiste jurken en pakken hijsen. Pracht en praal staat centraal in deze productie, die in de stijlvolle ambiance van de Clemenskerk in Nuenen tot leven zal komen. Muzikaliteit Ook de muzikaliteit spat er deze avond vanaf. Naast de geijkte Nieuwjaarsconcertmuziek, zullen er ook andere stukken klinken. De wals van Doornroosje bijvoorbeeld of enkele aria’s gezongen door professioneel sopraan Anja van Engeland. Dat het GMK de samenwerking met deze zangeres aangaat, is niet zo vreemd. Ze heeft een indrukwekkend repertoire van zangstukken en opera’s op haar naam staan. Deze ervaren sopraan is een graag geziene gast als concertzangeres en heeft al met veel orkesten opgetreden. Dat wordt genieten. Opening jubileumjaar Dit concert in Weense stijl is een prachtige manier voor het GMK om het jubileumjaar te openen. Het orkest bestaat in 2020 60 jaar. De vereniging kijkt terug op 60 bewogen jaren, waar veel is veranderd en waar veel mooie momenten aan elkaar geregen zijn. Zo wordt er nog graag teruggedacht aan het Eftelingconcert van vorig jaar, of het bevrijdingsconcert van afgelopen september. De ideeën voor dit jubileumjaar zijn nog lang niet op. En dus zal 2020 zich vullen met nieuwe, bijzondere themaconcerten. Deze jaaropening is alvast spetterend. Het GMK, musicalgroep Kapsones en sopraan Anja van Engeland hopen jullie allemaal te zien op zaterdag 25 januari in de Clemenskerk te Nuenen. Start concert om 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur). Kaarten à € 12,50 zijn te koop bij Jumbo Ton Grimberg (Smidse 1, Nuenen), Tuinderbedrijf André van Rooij (Alvershool 5A, Gerwen) en via de website www.gerwensmuziekkorps.nl.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Veel trekpaarden op internationale veulenkeuring Gerwen

De internationale veulenkeuring brengt aardig wat trekpaarden op de been bij het Gerwense kerkplein. Zaterdag 14 december om 10.00 uur begint deze keuring in de dorpskom van Gerwen. Het traditionele evenement is aantrekkelijk voor publiek en fotograferende en filmende belangstellenden.

Thema-avond W70 over mobiliteit

Het begrip mobiliteit roept in Nuenen veel vragen op. Daarom organiseert W70 een thema-avond over dit belangrijke onderwerp.

Sunny Blues Nuenen presenteert: The Goshawks

Zondagmiddag 8 december, vanaf 15.30 uur, spelen The Goshawks het dak eraf in café Schafrath. Deze bluesband staat garant voor een middag vol met afwisselende bluesstijlen: Chicago Blues, Texas Blues, Rock & Roll, Rockabilly, om er maar wat te noemen.

Op reis naar de Zuid- en de Noordpool

Bé van Gulderen heeft twee wel zeer bijzondere reizen gemaakt. Niet een reisbestemming die velen van ons gemaakt hebben. Het is natuurlijk ook wel iets heel anders dan naar de Franse binnenlanden.

Extra concert gipsyjazz in kerstsfeer in Gerwen

Maandag 23 december is de virtuoze accordeonist Dominique Paats te gast bij ‘Paulus Schäfer invites’ in Gerwen. Die dag zijn er twee gipsyjazzconcerten in kerstsfeer in muziekcafé De Stam.

De nieuwste editie van De Nuenense Krant online