Veel trekpaarden op internationale veulenkeuring Gerwen

De internationale veulenkeuring brengt aardig wat trekpaarden op de been bij het Gerwense kerkplein. Zaterdag 14 december om 10.00 uur begint deze keuring in de dorpskom van Gerwen. Het traditionele evenement is aantrekkelijk voor publiek en fotograferende en filmende belangstellenden.
                  
05-12-2019, 09:32
Ruim tachtig veulens tot en met drie jaar oud, afkomstig uit ons land en uit België, hebben hun komst naar Gerwen aangekondigd. De paarden dingen mee naar de diverse kampioenschappen. Er komt ook een hengst met afstammelingen naar de keuring. De organisatie is bij de Stichting Centrale Veulenkeuring Gerwen in ervaren handen. Het is reeds de 59ste keer dat er in Gerwen een veulenkeuring wordt gehouden. Tussen 10.00 en 15.00 uur komen de paarden in actie. Rond half één is er een lunchpauze en daarna gaat de keuring verder. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Foto: Traditionele veulenkeuring in Gerwen. Foto: Cees van Keulen.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Thema-avond W70 over mobiliteit

Het begrip mobiliteit roept in Nuenen veel vragen op. Daarom organiseert W70 een thema-avond over dit belangrijke onderwerp.

Sunny Blues Nuenen presenteert: The Goshawks

Zondagmiddag 8 december, vanaf 15.30 uur, spelen The Goshawks het dak eraf in café Schafrath. Deze bluesband staat garant voor een middag vol met afwisselende bluesstijlen: Chicago Blues, Texas Blues, Rock & Roll, Rockabilly, om er maar wat te noemen.

Op reis naar de Zuid- en de Noordpool

Bé van Gulderen heeft twee wel zeer bijzondere reizen gemaakt. Niet een reisbestemming die velen van ons gemaakt hebben. Het is natuurlijk ook wel iets heel anders dan naar de Franse binnenlanden.

Extra concert gipsyjazz in kerstsfeer in Gerwen

Maandag 23 december is de virtuoze accordeonist Dominique Paats te gast bij ‘Paulus Schäfer invites’ in Gerwen. Die dag zijn er twee gipsyjazzconcerten in kerstsfeer in muziekcafé De Stam.

De nieuwste editie van De Nuenense Krant online

Jongerenwerk is er voor alle jongeren in Nuenen

Het was oktober 2015 dat wij in De Nuenense Krant voor het laatst de jongerenwerkers van de LEVgroep in Nuenen aan het woord lieten. Hoog tijd voor een hernieuwde kennismaking. Zij behoren immers tot de groep harde werkers die niet snel in de openbaarheid treedt, maar op de achtergrond belangrijk werk verzet. Zij zijn de belangenbehartigers voor alle jeugd tussen de 10 en 23: de vraagbaak, het luisterend oor, het steuntje in de rug op het gebied van alcohol, drugs, seksualiteit, wonen, werken, stage, school.