AutoMaatje Nuenen

Sinds de officiële start, twee maanden geleden, hebben we bij AutoMaatje Nuenen niet stilgezeten. Dankzij de inzet van een enthousiaste groep van ca 30 vrijwilligers en twee coördinatoren, zijn er in korte tijd zo’n 100 deelnemers ingeschreven en 200 ritten verzorgd voor dankbare deelnemers. Dat blijkt wel uit de reacties: begeleiding van deur tot deur, ondersteuning in de wachtkamer, een kopje koffie, een leuk gesprek en samen lachen.
                  
03-12-2019, 17:13
Hoe gaat dat nou, deelnemer worden bij AutoMaatje? Het begint veelal met een telefoontje van een dorpsgenoot die zich aan wil melden. Via onze collega’s van de LEV-groep komt de aanvraag bij AutoMaatje terecht. Wij maken een afspraak om bij mijnheer en/of mevrouw thuis alles rustig uit te leggen en het aanmeldingsformulier in te vullen. Dat eerste bezoek maakt vaak al duidelijk hoe nodig AutoMaatje is. Daarna kunnen er ritten worden aangevraagd. Soms is een gewenste rit de aanleiding voor inschrijving, een andere keer schrijft een deelnemer ‘uit voorzorg’ in. Met een telefoontje, via de LEV-groep, vraagt de deelnemer een rit aan. Na een aanvraag gaan we een chauffeur zoeken en streven hierbij naar de ‘perfecte match’. Hierbij kijken we naar adressen, beschikbaarheid, hoge/lage instap auto, kosten, mogelijkheid om een rollator mee te nemen, etc. Verschillende ritten Wat voor ritten hebben we zoal gereden en, waar gingen ze naar toe? Er waren noodzakelijke ritten, zoals een bezoekje aan het ziekenhuis, maar ook familiebezoeken, samenkomsten en bijvoorbeeld een uitstapje naar een plaatselijk tuincentrum, waar deelnemer en chauffeur samen genoten van al dat moois en een kopje koffie. Echte Maatjes Soms is hoofdzakelijk passend vervoer nodig, bijvoorbeeld als er even een griepprik gehaald moet worden. Regelmatig is meer nodig en dan ontpoppen onze vrijwilligers zich als echte Maatjes. Dan bieden ze ondersteuning, letterlijk of figuurlijk. Er is een luisterend oor of er worden gezamenlijk herinneringen opgehaald. De chauffeur, het Maatje, helpt waar nodig, al naar gelang de wens en behoefte van de deelnemer. Iedere behoefte telt en dus kan het zomaar gebeuren dat je als vrijwilliger toch maar even de deur dicht doet wanneer de deelnemer dat vergeet, gezamenlijk een voorstelling bijwoont of gaat winkelen. Trots AutoMaatje Nuenen is nu al trots op haar vrijwilligers, die zich zoveel moeite getroosten om een dorpsgenoot een plezier te doen. AutoMaatje is ook trots op al die deelnemers die de stap zetten om zich aan te melden, zodat het wat makkelijker wordt om weer ergens te komen. We krijgen wel eens de vraag of AutoMaatje niet gewoon luxe vervoer is. Stel je eens voor dat je slechtziend bent, wat moeilijker ter been of je kunt vanwege gezondheidsproblemen van je partner niet meer samen op pad. Hoe fijn is het dan dat er dorpsgenoten zijn die je hierbij willen helpen, belangeloos en met aandacht. Bij Automaatje Nuenen gunnen we onze deelnemers die ‘luxe’ van harte. www.automaatjenuenen.nl / info@automaatjenuenen.nl / 040-7114462 (ma t/m vrij 9.00-12.00 uur.)

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Dorpsboerderij Weverkeshof zoekt vrijwilligers

Weverkeshof is de Dorpsboerderij van Nuenen en is bedoeld voor jong en oud. De Brabantse gemoedelijkheid is het motto van onze boerderij. Buiten een schitterend park met dieren, bloementuin en groentetuin. En binnen een gezellige huiskamer waar de koffie altijd klaar staat. In de zomer kan men lekker buiten zitten in het zonnetje en genieten van de rust en de sfeer van onze boerderij.

Gildegroet aan Janus Jansen

Dinsdag 26 november jl. was het een heugelijke dag voor de Sint Antoniusschut. Ons oudste lid Janus Jansen bereikte een leeftijd die nog nooit door een schutsbroeder, zover we kunnen nagaan, is bereikt: 95 jaar.

Kra, Kri, Kris, ik wens dat Agrarisch Kinderdagverblijf Krakenburg geopend is

Vrijdagmiddag 29 november jl. was er dan eindelijk de officiële opening. In de herberg op de boerderij is het al snel gezellig druk. De buurtvereniging van Olen en Stad van Gerwen, de deelnemers van de dagbesteding met hun ouders en de vele mensen die een handje hebben geholpen bij de verbouwing van de boerderij, zijn aanwezig.

Van Goghquiz in Vincentre Special

Heeft u de glanzende Vincentre Special nog op tafel liggen? Een magazine boordevol boeiende informatie over Museum Vincentre in Nuenen, zijn vrijwilligers en over de passies van ‘onze’ beroemde schilder Vincent van Gogh. Waarschijnlijk heeft u de wetenswaardigheden al ontdekt rond het Nuenense Van Goghhuis. En heeft u de bijzondere natuurlocaties al bekeken die Vincent hier geschilderd en getekend heeft. Wat vindt u van de prachtige, kleurrijke schilderijen van Van Gogh die in dit magazine te zien zijn?

Fietsverlichtingscontroles ‘Ik Val Op’ in Nuenen

Fietsverlichting is essentieel om zelf goed te kunnen zien én om gezien te worden door anderen. Fietsers zonder verlichting geven andere verkeersdeelnemers vaak een onveilig gevoel.

Werk mee aan het verspreiden van het nieuws in Nuenen c.a.!

Ben jij de gemotiveerde bezorger/bezorgster die De Nuenense Krant wekelijks in een bepaalde wijk in Nuenen, Gerwen, Nederwetten of Eeneind gaat bezorgen? Meld je dan nu aan!