Landschapswandeling Papenvoortse Heide

Donderdagmiddag 5 december organiseert IVN Nuenen voor belangstellenden een landschapswandeling van 2,5 uur naar de Papenvoortse Heide.
                  
28-11-2019, 12:29
De Papenvoortse Heide kenmerkt zich door zijn zandpaden, vennen, zandverstuivingen, dennenbospercelen en open heidegebieden. Bij de laatste heides in het gebied achterhalen we de naam Papenvoortse Heide en kijken we naar de veranderingen in het landschap. De Grensdijk, met zijn historie, markeert de grens tussen Nuenen en Helmond. Kortom, een wandeling om te ontdekken hoe het gebied zich de laatste honderd jaar ontwikkeld heeft. We vertrekken per fiets om 13.00 uur vanaf Het Klooster en de wandeling begint om 13.15 uur bij het gebouw van Scouting Rudyard Kipling aan Papenvoortse Heide 5b. Stevig schoeisel wordt aanbevolen. Honden mogen helaas niet mee. Deelname is gratis. Voor inlichtingen kunt u bellen naar Remy Luijten, tel. 06-30773734.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Kom in de stemming met het Just Us Kerstconcert ‘An a capella Christmas’

Just Us brengt zaterdag 21 december om 20.15 uur een gevarieerd Kerstconcert in Het Klooster. ‘Bij eerdere concerten in Het Klooster werden we altijd warm onthaald door een volle zaal en stonden we lekker dicht op het publiek.’ Met enkel de stem als instrument, perfect a capella gezongen, gaat Just Us u weer beroeren. Dit concert grijpt aan, nodigt uit en zindert nog lang na.

Jazz van drie tot zes

Na het geweldige optreden van dixielandband ‘His Masters Noise’, is het nu de beurt aan het Bommels Jazz Combo, om op zondagmiddag 1 december een swingende middag te verzorgen in het paviljoen van Strandbad Enode, Enodedreef 3 in Nuenen.

Geschiedenislezing op 6 december

Voor de Senergiek geschiedenislezing van december een oude bekende: Hans Könemann. In het vorige seizoen verzorgde hij een drukbezochte lezing over de geschiedenis van het schrift en de boekdrukkunst.

Dobbelen in Gerwen

Ieder jaar zijn er hilarische momenten tijdens het Sinterklaasdobbelspel bij WLG. En daarom vinden we het dit jaar weer de moeite waard om het opnieuw te organiseren.

-advertorial- Fontys Arts Fair 29 en 30 november

Op vrijdag 29 en zaterdag 30 november vindt de Fontys Arts Fair plaats bij Kunsthandel Art Dumay in Nuenen. Tijdens deze Fontys Arts Fair worden BKR kunstwerken uit de Fontys kunstcollectie, uit de jaren ‘60, ’70 en ’80 voor verkoop aangeboden. Fontys wil hiermee dit gedeelte van haar kunstcollectie ontsluiten en een nieuwe plaats geven bij liefhebbers.

De nieuwste editie van De Nuenense Krant online