IVN Herfstwandeling door het Nuenens Broek

Zondag 24 november was een prachtige herfstdag. En dat kwam goed uit, want het IVN had een middagwandeling gepland door een van de pareltjes van Nuenen, namelijk het Nuenens Broek.
                  
25-11-2019, 21:40
Om 14.00 uur werd er verzameld op het toegangspad naar het Nuenens Broek. De opkomst was groot. We telden inclusief de twee gidsen 22 natuurliefhebbers, afkomstig uit Nuenen, maar ook uit Laarbeek, Helmond en Eindhoven. Een gemêleerd gezelschap van jong tot wat ouder. Paddenstoelen De deelnemers waren enthousiast en leergierig. Na wat aanwijzingen van de gidsen, werd er heel intensief gespeurd naar paddenstoelen. Dat leverde een groot aantal verschillende soorten op. Daarvan waren de geweizwam en het waaiertje wel de meest verrassende soorten en een reusachtige tonderzwam de meest spectaculaire. Het was klauteren over de boomstammen die kris kras op het pad in het meest moe-rassige deel van het bos lagen. Maar met wat hulp kwam iedereen erdoor. De zon scheen prachtig door de kale stammen van de nog overgebleven populieren. ‘Wat is het hier mooi’, was de meest gehoorde zin tijdens deze erg geslaagde IVN activiteit.

Foto: 's: Ming Jiang/De Nuenense Krant

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Sinterklaasintochten Nederwetten en Gerwen verliepen feestelijk

Waar was het paard gebleven? In Nuenen was Sint de zondag ervóór aangekomen op een platte kar, met een joekel van een tractor ervoor. In Gerwen kwam de goedheiligman afgelopen zondag aan ìn een cabriolet, in Nederwetten was het een jeep uit de laatste oorlog.

Gemeentelijke onderscheiding voor de heer Steven Kruijswijk - de foto's

Steven Kruijswijk geeft het startschot bij de Dikke Banden race Gemeentelijke onderscheiding voor de heer Steven Kruijswijk

Afgelopen zondag was rond het Park en in de Vincent van Goghstraat een wielerparcours uitgezet voor tijdens de Dikke Banden race. Niemand minder dan Steven Kruijswijk, geboren en getogen in Nuenen, was daarbij aanwezig.

Bezorging Vincentre Special

De nieuwste editie van De Nuenense Krant online

Weverkeshof is weer Sinterklaashof

Sinterklaas heeft weer zijn intrek genomen in Weverkeshof, dat gedurende zijn verblijf ‘Sinterklaashof’ heet. De Sint en Hoofdpiet hebben daar ieder hun eigen slaapkamer en de andere Pieten hun werkruimte, voor het inpakken van cadeautjes.