Sinterklaasintochten Nederwetten en Gerwen verliepen feestelijk

Waar was het paard gebleven? In Nuenen was Sint de zondag ervóór aangekomen op een platte kar, met een joekel van een tractor ervoor. In Gerwen kwam de goedheiligman afgelopen zondag aan ìn een cabriolet, in Nederwetten was het een jeep uit de laatste oorlog.
                  
25-11-2019, 21:32
Er gaat het gerucht dat het trouwe paard Amerigo na vele jaren trouwe dienst momenteel van zijn pensioen geniet op een avonturenboerderij in Groot-Ammers, een dorpje aan de Lek. Volgens andere berichten is de statige schimmel afgelopen zomer op 30-jarige leeftijd overleden. Op zijn graf, vast wel voorzien van een eeuwig rokende schoorsteen, prijkt dan zeker een vergulde megaschoen met dito wortel? Maar... er was toch een opvolger, Ozosnel geheten? Waar was díe dan? Zeker ozosnel er stiekem vandoor ge'peerd'?! Hoe dan ook, kinderen en (groot)ouders konden in beide kerkdorpen bij prachtig weer genieten van de 'blijde inkomste' van Snieklaas (zoals Toon Hermans hem 'liefdevol' noemde.) Er waren de gebruikelijke welkomstwoorden door burgemeester Maarten Houben op de centrale dorpspleinen, gevolgd door een tocht langs straten, pleinen en dreven. Het was fris, maar zonnig weer, dus... En nu dan is de tijd van het ondraaglijk lang wachten op de cadeautjes aangebroken... Houd vol, kinderen! En stuur op tijd je brieven naar Sinterklaashof, Nuenen. ('Sinterklaas, Madrid' komt ook aan.) (Vergeet niet een postzegel erbij te doen!) Onze fotografen Ming Jiang (Gerwen) en Theo van Vijfeijken (Nederwetten) maakten er de volgende foto's.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Gemeentelijke onderscheiding voor de heer Steven Kruijswijk - de foto's

Steven Kruijswijk geeft het startschot bij de Dikke Banden race Gemeentelijke onderscheiding voor de heer Steven Kruijswijk

Afgelopen zondag was rond het Park en in de Vincent van Goghstraat een wielerparcours uitgezet voor tijdens de Dikke Banden race. Niemand minder dan Steven Kruijswijk, geboren en getogen in Nuenen, was daarbij aanwezig.

Bezorging Vincentre Special

De nieuwste editie van De Nuenense Krant online

Weverkeshof is weer Sinterklaashof

Sinterklaas heeft weer zijn intrek genomen in Weverkeshof, dat gedurende zijn verblijf ‘Sinterklaashof’ heet. De Sint en Hoofdpiet hebben daar ieder hun eigen slaapkamer en de andere Pieten hun werkruimte, voor het inpakken van cadeautjes.

Coole hoogheden Raod van Zatterdag

Zondag 17 november jl. is met een spectaculaire act de nieuwe prins van de Raod van Zatterdag bekend gemaakt. Eerst is natuurlijk op gepaste jungle-wijze afscheid genomen van prins Parade en adjudant Junior en werden zij bedankt voor een mooi carnavalsjaar.