Eerste exemplaar Vincentre Special feestelijk gepresenteerd

In aanwezigheid van een 80-tal genodigden werd afgelopen maandag in het Vincentre het eerste exemplaar van de Vincentre Special overhandigd aan wethouder Ralf Stultiëns. Deze prachtig uitgevoerde, 56 pagina's tellende glossy, is het product van een vruchtbare samenwerking tussen De Nuenense Krant-uitgever Van der Heijden en het Vincentre. U krijgt hem deze week met De Nuenense Krant bezorgd.
                  
18-11-2019, 21:16
Door onze verslaggever Frans Lammerts Foto's van onze fotograaf Marleen Houben In haar welkomstwoord memoreerde Simone van der Heiden, directeur van het Vincentre, hoe zij een kleine zeven maanden geleden het verzoek kreeg tot medewerking aan een magazine. Sleutelwoorden daarin zouden zijn 'trots' en 'respect'. En dat werden ze: 'trots op alles wat we hebben in Nuenen en op onze vrijwilligers, ons hele dorp; en respect voor alles wat we horen en doen. We hebben dat initiatief met plezier gefaciliteerd. Meer dan 70 van onze 160 vrijwilligers hebben aan de uitgave een bijdrage geleverd. Het resultaat is nog mooier dan we verwacht hadden: een prachtig bewaarexemplaar dat deze week huis-aan-huis samen met De Nuenense Krant bezorgd wordt.' Drie personen zette zij speciaal in het zonnetje: Ben Rezelman, projectleider van de uitgave, uitgever Maikel van der Heijden en Gerard Netten, in wiens persoon alle vrijwilligers bedankt werden. Bijlage werd glossy Ook Ben Rezelman bedankte op zijn beurt alle vrijwilligers van het Vincentre die een bijdrage leverden. 'We wilden hen in het Van Gogh-zonnetje zetten. Tevens wilden we de inwoners van Nuenen, Gerwen en Nederwetten en de adverteerders laten zien waartoe De Nuenense Krant als nog vrij jonge krant in staat is. Eerst hadden we nog het idee voor een bijlage bij De Nuenense Krant, maar gaandeweg groeide het uit tot een glossy. Dat vereiste wel meer advertentie-inkomsten. Gelukkig was De Nuenense Krant bereid, het project op kostenbasis te financieren.' Ben dankte vervolgens vele medewerkers aan de glossy met name. Eerste exemplaar Uitgever Maikel van der Heijden overhandigde vervolgens aan wethouder Ralf Stultiëns het eerste exemplaar van de uitgave, die net afgelopen week van de persen was gerold. De wethouder betoonde zich namens het gemeentebestuur blij met de uitgave. 'Ik woon al mijn hele leven in Nuenen. Dit is een waardevolle uitgave, zeker voor mensen die nog nooit in Nuenen, in het Broek of in het Vincentre zijn geweest.' Hij kon niet wachten, vertelde hij, tot het Vincentre in 2021 eindelijk mag gaan uitbreiden. 'Dit magazine past in het streven, Nuenen en Van Gogh meer en meer op de kaart te zetten, zonder Volendam van het zuiden te worden. Dit is een mooie ochtend! Houd vol, De Nuenense Krant, ook met het maken van zo'n mooie magazines!' Video's Bij het magazine maakte Ben Rezelman enkele begeleidende video's. Die kunt u bekijken door in het zoekvenster van YouTube 'VincentreSpecial' in te typen, zie https://www.youtube.com/results?sp=mAEB&search_query=%27VincentreSpecial. U kunt dan filmpjes zien, respectievelijk van de complete Vincentre Special, over de making-of en over het proces van fotobewerkingen in de Special.

Foto: Foto 3: Vlnr.: Simone van der Heiden, Ralf Stultiëns, Ben Rezelman, Maikel van der Heijden, Gerard Netten.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Pieter Fitters Jaarconcert van het Nuenens Mannenkoor

Zaterdag 16 november jl. vond in de theaterzaal in Het Klooster het inmiddels traditionele Jaarconcert van het Nuenens Mannenkoor plaats, genoemd naar een van de oprichters en eerste voorzitter van het koor. Inmiddels ook traditioneel is, dat het Nuenens Mannenkoor zich tijdens dat jaar laat bijstaan door een ander koor of een andere band.

En het is… PRINSES FEMME!

Traditiegetrouw op de eerste vrijdag na de elfde van d’n elfde, vond 15 november jl. in Het Klooster het Dwèrsdebuut van de Dwèrsklippels plaats. Voor de tweede keer in het bestaan van de vereniging zal een dame de carnavalskar trekken: Femke Arts. Daarbij ondersteund door ‘haar drie mannen’ Harry Smulders, manlief Jan Arts en Remco van den Bogaard. Hun motto: Let’s pronk!

Welkom in Nuenen Sinterklaas! (2)

Welkom in Nuenen Sinterklaas!

The Marbletones

Zondagmiddag 17 november staan vanaf 15.30 uur The Marbletones op het podium in café Schafrath. Ze spelen authentieke jaren ‘50 - ‘60 Rhythm & Blues, Rock & Roll en stevige Funky grooves.

Theatermiddag over Bonhoeffer

Op 5 mei 2020 is het 75 geleden dat de Tweede Wereldoorlog werd beëindigd. Op die dag vieren wij de vrijheid. Op 9 april 2020 is het 75 jaar geleden dat Dietrich Bonhoeffer zijn leven gaf voor die vrijheid.