Theatermiddag over Bonhoeffer

Op 5 mei 2020 is het 75 geleden dat de Tweede Wereldoorlog werd beëindigd. Op die dag vieren wij de vrijheid. Op 9 april 2020 is het 75 jaar geleden dat Dietrich Bonhoeffer zijn leven gaf voor die vrijheid.
                  
14-11-2019, 12:10
Dietrich Bonhoeffer was een predikant die meedeed aan een aanslag op Hitler. Hij werd opgepakt, veroordeeld en op 9 april 1945 opgehangen, 39 jaar oud. Hij deelde zijn onverzettelijkheid met moderne heiligen als Etty Hillesum, Martin Luther King, Nelson Mandela. ‘Wie ben ik?’ In antwoord op de vraag: ‘Wie ben ik?’ vocht hij in de gevangenis, met de dood voor ogen, tegen zichzelf en met God, voor vrijheid, overgave en liefde. In brieven en gedichten deed hij daarvan verslag. In de door Cilia Hogerzeil geregisseerde muziektheatervoorstelling ‘Bonhoeffer - Wie ben ik?’, volgt Kees van der Zwaard hem op zijn zoektocht. Tastend vanuit het besef dat elk mens zijn of haar eigen antwoord heeft op die vraag: ‘Wie ben ik?’. Hij speelt samen met violiste Roosmarijn Tuenter. Zij zal een tegenstem componeren en improviseren. Als Maria von Wedemeyer, de geliefde van Bonhoeffer, zal zij onbereikbaar nabij zijn. Deze theatervoorstelling is te zien op zondag 17 november in De Regenboog aan de Sportlaan. Aanvang van de voorstelling is 15.00 uur en eindtijd ongeveer 16.15 uur. Er is geen pauze en de entreeprijs bedraagt € 8,50.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Openbare vergadering Dorpsraad Gerwen

U bent welkom tot het bijwonen van de openbare vergadering van Dorpsraad Gerwen om woensdag 13 november in SSCA ‘D’n Heuvel’, Heuvel 11 te Gerwen, aanvang 20.00 uur.

Open ontmoetingsavond Ruilkring LETS-Nuenen

Nuenen kent een actieve, florerende LETS-kring; het is een ruilnetwerk met leden, die onderling diensten en/of goederen uitwisselen. Geld komt er niet aan te pas. Het idee is heel simpel: je doet iets voor een ander of je laat iets door een ander voor jou doen bijvoorbeeld je ramen wassen.

Moment van toneelgeluk

22 november is de première van ons nieuw toneelstuk ‘Momenten van geluk’. Een moment van geluk voor mij is een dinsdagavond vlak voor een van de laatste repetities: de theaterzaal van Het Klooster binnen komen lopen en die unieke toneelsfeer ervaren.

Knutselen met klei

Deze workshop is voor kinderen tussen de zeven en twaalf jaar. Je gaat aan de gang met klei, eerst kneden, rollen en plat slaan. Daarna drapeer je de klei over een fles of een bol, totdat deze helemaal bedekt is. Vervolgens maak je de vorm erin en hierbij gebruik je aluminiumfolie, dopjes en ander materiaal. Zo ontstaat er een kabouterhuisje, een kikker, een kabouter, of misschien heb je nog wel een ander idee.

Kaartverkoop Maestro door Drumfanfare Jong Leven

Al eerder informeerde Drumfanfare Jong Leven u over hun aankomende concert ‘Maestro door Drumfanfare Jong Leven.’ Een concert, geïnspireerd door het bekende televisieprogramma, waarmee zij hun 60-jarig jubileumjaar zullen afsluiten.

Atelier Riki Rooijakkers en atelier Steen van Heleen deelnemer aan landelijk Atelierweekend

Komend weekend, 16 en 17 november, is het landelijk Atelierweekend. Belangstellenden kunnen tijdens dit weekend een kijkje nemen in de ateliers van kunstenaars en ook in gesprek gaan met die kunstenaars. Er zijn twee Nuenense kunstenaars die deelnemen aan het landelijk Atelierweekend. Dat zijn atelier Riki Rooijakkers en atelier Steen van Heleen.