Open ontmoetingsavond Ruilkring LETS-Nuenen

Nuenen kent een actieve, florerende LETS-kring; het is een ruilnetwerk met leden, die onderling diensten en/of goederen uitwisselen. Geld komt er niet aan te pas. Het idee is heel simpel: je doet iets voor een ander of je laat iets door een ander voor jou doen bijvoorbeeld je ramen wassen.
                  
14-11-2019, 12:08
LETS staat voor de afkorting ‘Local Exchange Trading Systeem’. Lets is wereldwijd verspreid en in Nederland zijn er ongeveer 100 van zulk soort ruilkringen. Er wordt gebruik gemaakt van een fictief betaalmiddel. In Nuenen is dit betaalmiddel @ (apenstaartje). LETS is geen stichting of vereniging, maar een groep van geregistreerde leden. Een voorbeeld Henk helpt Anke met haar tuin, Anke doet boodschappen voor Jan, Jan repareert een fiets voor Inge, Inge geeft een voetmassage aan Jolanda, enzovoort. Het aanbod aan diensten is rijk en gevarieerd dus er is keuze volop om elkaar een ‘dienst te bewijzen’. Tijdens de maandelijkse bijeenkomst komen de leden bij elkaar om het ruilen van diensten te bevorderen, om elkaar weer te ontmoeten, om ervaringen uit te wisselen en om nieuwe leden te introduceren. Wil je zo’n avond een keer bijwonen om te kijken of LETS-Nuenen iets voor je is? Kom dan donderdag 21 november rond 19.30 uur naar Weverkeshof. Als je eerst wat meer informatie wilt, kijk dan op de website www.letsnuenen.nl.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Moment van toneelgeluk

22 november is de première van ons nieuw toneelstuk ‘Momenten van geluk’. Een moment van geluk voor mij is een dinsdagavond vlak voor een van de laatste repetities: de theaterzaal van Het Klooster binnen komen lopen en die unieke toneelsfeer ervaren.

Knutselen met klei

Deze workshop is voor kinderen tussen de zeven en twaalf jaar. Je gaat aan de gang met klei, eerst kneden, rollen en plat slaan. Daarna drapeer je de klei over een fles of een bol, totdat deze helemaal bedekt is. Vervolgens maak je de vorm erin en hierbij gebruik je aluminiumfolie, dopjes en ander materiaal. Zo ontstaat er een kabouterhuisje, een kikker, een kabouter, of misschien heb je nog wel een ander idee.

Kaartverkoop Maestro door Drumfanfare Jong Leven

Al eerder informeerde Drumfanfare Jong Leven u over hun aankomende concert ‘Maestro door Drumfanfare Jong Leven.’ Een concert, geïnspireerd door het bekende televisieprogramma, waarmee zij hun 60-jarig jubileumjaar zullen afsluiten.

Atelier Riki Rooijakkers en atelier Steen van Heleen deelnemer aan landelijk Atelierweekend

Komend weekend, 16 en 17 november, is het landelijk Atelierweekend. Belangstellenden kunnen tijdens dit weekend een kijkje nemen in de ateliers van kunstenaars en ook in gesprek gaan met die kunstenaars. Er zijn twee Nuenense kunstenaars die deelnemen aan het landelijk Atelierweekend. Dat zijn atelier Riki Rooijakkers en atelier Steen van Heleen.

Schôn Vrouwkesavond een bijzonder traditie

Nog voordat de sleutel wordt overgedragen door de burgemeester aan Prins(es) Carnaval, is Nuenen al een avond ingepikt door de vrouwen. Schôn Vrouwkesavond, al vele jaren een begrip in Nuenen.