Zeemansliederen en folkmuziek in Gerwen

Zeemansliederen en Ierse folkmuziek klinken zondagmiddag 3 november in café De Stam in Gerwen. De groep ‘Tres Hombres Shanty Crew’ heeft drie muzikale gezelschappen uitgenodigd voor ‘Café vol Shanties & Meer’ in Gerwen. Het zingen en meezingen van de bekende shantynummers levert een gezellige middag op.
                  
29-10-2019, 11:59
De vier deelnemende groepen laten een mengeling van werkliederen uit de oude zeilvaart horen. Deze liederen werden vooral gezongen om het zware werk aan boord van de grote zeilschepen ritmisch te laten verlopen, zoals bij het hijsen van de zeilen en het ophalen van het anker. Ook prachtige nummers uit de internationale visserij komen aan bod. En ‘Meer’ betekent dat er ook Ierse folkmuziek wordt gezongen en gespeeld. ‘Tres Hombres Shanty Crew’ De organisatie van deze middag is bij ‘Tres Hombres Shanty Crew’ in ervaren handen. Want de drie mannen van deze groep zingen al ruim twintig jaar internationale zeemansliederen, onder meer ook als lid van Zingerij Dwarsgetuigd Nuenen. De andere groepen die optreden zijn: ‘Two Sheets to the Wind’ uit België, The Whalers uit Vlijmen en Ol’Hands Shantymen uit Apeldoorn. ‘Café vol Shanties & Meer’, zondagmiddag 3 november van 14.00 tot 17.30 uur in café De Stam, Gerwenseweg 38 in Gerwen, gratis toegang (vrijwillige bijdrage in de pet.)

Foto: Horst Rickels, Walther van Heeswijk en Adrian Snoodijk (vlnr.) vormen ‘Tres Hombres Shanty Crew’, organisator van ‘Café Shanty & Meer’ in Gerwen.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Trombonist Bert Boeren solist in Nuenens Swingtime

Zondagmiddag 3 november is er in de Watermolen van Opwetten weer een spetterend Nuenens Swingtime. De in jazzkringen bekende trombonist Bert Boeren is deze keer onze gastsolist.

Over tandheelkunde in ontwikkelingslanden

We kennen allemaal wel Artsen zonder Grenzen, maar dat er ook tandartsen zijn die in ontwikkelingslanden vrijwillig gaan werken, daar staan we niet zo bij stil.

Opnieuw bijna 500 vogels op vogeltentoonstelling in Nuenen

In het eerste weekeinde van november is het weer vogelshow in Nuenen. Al meer dan 50 jaar is dat een vast gegeven. De leden van VV de Bastaarden hebben opnieuw hard gewerkt om voor elke liefhebber een mooie vogelshow neer te zetten. Met allerlei verschillende vogels in de wedstrijd, is er ook een verkoopklasse waar u direct van de kweker vogels kunt kopen.

Jazz van DRIE tot ZES

Vanaf 3 november is er in het winterseizoen iedere eerste zondag van de maand een jazzmiddag in het paviljoen van Strandbad Enode, Enodedreef 3 in Nuenen.

Geschiedenislezing Eerste Wereldoorlog (vervolg)

Ontdek gisteren, begrijp vandaag. Dat is het motto geweest in oktober van de nationale maand van de geschiedenis 2019 en het zou tegelijkertijd een goede vlag kunnen zijn voor het vervolg op de eerste lezing van de Senergiek geschiedenisgroep over de eerste Wereldoorlog.

Donateursconcert Drumfanfare Jong Leven

Zondag 3 november organiseert Drumfanfare Jong Leven uit Gerwen haar jaarlijkse donateursconcert om alle donateurs en sponsoren te bedanken voor hun financiële en materiële steun van het afgelopen jaar.