Schuif even aan tafel bij… notaris Tsjeard Fokkema

Nee, dit keer geen verhaal over het belang van een testament of nuttige informatie over nalatenschappen en schenkingen. Op donderdag 31 oktober komt Nuenens notaris Tsjeard Fokkema in de Schuif-lezing vertellen over wat hij allemaal aan bijzonders en merkwaardigs heeft meegemaakt in de uitoefening van zijn ambt.
                  
22-10-2019, 16:11
Vanaf 1999 was hij notaris te Nuenen. Op het moment dat hij deze presentatie zal verzorgen, is Fokkema een maand met pensioen en krijgt hij daarmee de tijd om eens over zijn schouder te kijken. Sinds de start van zijn notariële praktijk is er veel veranderd. Begon het met een boekhouding, uitgeschreven met een potloodje, hij eindigde met een volledig geautomatiseerd kantoor, net een maand geleden feestelijk geopend op een nieuwe stek: Parkstraat 54 te Nuenen. Boeiend verhaal De notaris in ruste zal op zijn eigen wijze zijn boeiend verhaal vertellen. Over de typische vragen die hem door de tijd heen gesteld zijn, de veranderingen in het vak en in de vraagstelling van de mensen. Waarom en hoe hij altijd voor mensen heeft klaar proberen te staan. Wetenswaardigheden uit zijn praktijk: Waarom soms een kind zijn kindsdeel niet krijgt, of het verhaal van de ijzeren staven. Maar dat wil hij alleen maar kwijt aan de bezoekers van zijn Schuiflezing. Tsjeard Fokkema is inmiddels bijna 70 jaar oud, getrouwd en heeft 3 dochters, 3 kleinkinderen en 7 fietsen. Zijn hobby: 13 gefietste Elfstedentochten en fietsvakanties in het buitenland. Zijn Senergiek Schuif-lezing, waarbij iedereen van harte welkom is, is op donderdag 31 oktober van 09.30 tot 11.30 uur in de Trefpuntzaal in Het Klooster. Vrij entree, ook voor belangstellenden die (nog) geen lid van Senergiek zijn.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Orgelconcert H. Clemenskerk Nuenen

Zondag 27 oktober om 15.30 uur geeft Rob Nederlof het tweede orgelconcert van 2019 op het Smits-Vermeulenorgel van de H. Clemenskerk aan het Park te Nuenen. De toegang is vrij, met een vrijwillige bijdrage na afloop.

IVN Kids: paddenstoelen

Het is paddenstoelentijd en dankzij de nodige regen zijn er héél veel te vinden op dit moment. IVN Kids staat op zondag 27 oktober in het teken van paddenstoelen. Ga met onze gidsen mee op ontdekkingstocht op het Steenoventerrein.

Informatiemiddag over wonen, verhuizen, veiligheid en comfort

- Verbouwen, verhuizen, comfortabel, veilig en zorgeloos wonen in Nuenen? - Is ons huis is te groot? - We moeten steeds de trap op om te gaan slapen. - De wasmachine en droger staan op zolder; wel lastig. - Ben alleen en voel me niet helemaal meer veilig. Ongemakken en vragen waar je hoopt nooit voor te komen staan. Die luxe is maar voor weinig mensen weggelegd. De meesten van ons zullen vroeg of laat iets in hun woonsituatie moeten aanpassen.

Fotoclub KNIPOOG nodigt uit

PVGE afdeling Nuenen heeft vier fotoclubs waarvan KNIPOOG als eerste in 2011 werd opgericht. Al in 2012 startten de leden met hun eerste tentoonstelling. Dit jaar werd voor de achtste maal met veel zorgvuldigheid een expositie voorbereid.

De Nacht van de Nacht

Zaterdag 26 oktober is het De Nacht van de Nacht. IVN Nuenen en Scouting Rudyard Kipling nodigen je uit om deze nacht (avond) mee te komen beleven.

Boekenmarkt heemkundekring De Drijehornick

Heemkundekring De Drijehornick beschikt in het Heemhuis over een uitgebreide bibliotheek. In de loop van de jaren is een uitgebreide verzameling boeken bijeengebracht. Boeken die met name betrekking hebben op de geschiedenis van Nuenen, Gerwen en Nederwetten, maar ook veel boeken over de historie van andere gemeenten in Zuidoost-Brabant en overige cultuurhistorische boeken.