Orgelconcert H. Clemenskerk Nuenen

Zondag 27 oktober om 15.30 uur geeft Rob Nederlof het tweede orgelconcert van 2019 op het Smits-Vermeulenorgel van de H. Clemenskerk aan het Park te Nuenen. De toegang is vrij, met een vrijwillige bijdrage na afloop.
                  
22-10-2019, 16:09
De organist licht zijn programma zelf als volgt toe: ‘Voor dit concert heb ik gekozen voor bekende componisten uit de romantiek: Schumann, Brahms, Liszt, Mendelssohn, Chopin en Czerny. Componisten die elkaar allemaal goed gekend hebben. Kiel is een onbekende componist, maar was beïnvloed door Brahms en aangespoord door Liszt om te componeren en hij was de pianoleraar van de dochter van Schumann. Naast muzikant was hij ook een van de eerste alpinisten en heeft in 1881 nog de Monte Rosa beklommen. Om ook een Nederlander te laten horen in dit programma, heb ik gekozen voor Gerrit Jan van Eyken, een leerling van Robert Schumann in Leipzig. Johann Nepomuk Hummel (zelf leerling van Mozart) was de leraar van Czerny, die op zijn beurt weer de leraar van Liszt was.’ Rob Nederlof is docent aan het Factorium Tilburg, Podiumkunsten en is organist van de Heuvelse kerk en Petrus en Pauluskerk te Tilburg en van de Sint Jan in Goirle. Nederlof studeerde orgel (bij Maurice Pirenne), piano en klavecimbel aan het Brabants Conservatorium. Hij sloot dit af met diploma’s Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus. Rob Nederlof volgde meestercursussen en studies in binnen- en buitenland. Hij gaf concerten in heel Europa en is regelmatig te beluisteren op radio en televisie.

Foto: Rob Nederlof aan het orgel van het Concertgebouw in Amsterdam.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


IVN Kids: paddenstoelen

Het is paddenstoelentijd en dankzij de nodige regen zijn er héél veel te vinden op dit moment. IVN Kids staat op zondag 27 oktober in het teken van paddenstoelen. Ga met onze gidsen mee op ontdekkingstocht op het Steenoventerrein.

Informatiemiddag over wonen, verhuizen, veiligheid en comfort

- Verbouwen, verhuizen, comfortabel, veilig en zorgeloos wonen in Nuenen? - Is ons huis is te groot? - We moeten steeds de trap op om te gaan slapen. - De wasmachine en droger staan op zolder; wel lastig. - Ben alleen en voel me niet helemaal meer veilig. Ongemakken en vragen waar je hoopt nooit voor te komen staan. Die luxe is maar voor weinig mensen weggelegd. De meesten van ons zullen vroeg of laat iets in hun woonsituatie moeten aanpassen.

Fotoclub KNIPOOG nodigt uit

PVGE afdeling Nuenen heeft vier fotoclubs waarvan KNIPOOG als eerste in 2011 werd opgericht. Al in 2012 startten de leden met hun eerste tentoonstelling. Dit jaar werd voor de achtste maal met veel zorgvuldigheid een expositie voorbereid.

De Nacht van de Nacht

Zaterdag 26 oktober is het De Nacht van de Nacht. IVN Nuenen en Scouting Rudyard Kipling nodigen je uit om deze nacht (avond) mee te komen beleven.

Boekenmarkt heemkundekring De Drijehornick

Heemkundekring De Drijehornick beschikt in het Heemhuis over een uitgebreide bibliotheek. In de loop van de jaren is een uitgebreide verzameling boeken bijeengebracht. Boeken die met name betrekking hebben op de geschiedenis van Nuenen, Gerwen en Nederwetten, maar ook veel boeken over de historie van andere gemeenten in Zuidoost-Brabant en overige cultuurhistorische boeken.

Allerzielenconcert 2019 brengt muziek uit de film Amadeus

In 1984 veroverde de film Amadeus over het leven van Mozart de harten van miljoenen mensen in de hele wereld. Deze ontroerende film over een van de grootste componisten uit onze geschiedenis werd bekroond met maar liefst 8 Oscars. Reden genoeg om de minstens zo indrukwekkende muziek uit deze film op het programma te zetten van het Allerzielenconcert 2019, ter nagedachtenis van de overledenen.