Informatiemiddag over wonen, verhuizen, veiligheid en comfort

- Verbouwen, verhuizen, comfortabel, veilig en zorgeloos wonen in Nuenen? - Is ons huis is te groot? - We moeten steeds de trap op om te gaan slapen. - De wasmachine en droger staan op zolder; wel lastig. - Ben alleen en voel me niet helemaal meer veilig. Ongemakken en vragen waar je hoopt nooit voor te komen staan. Die luxe is maar voor weinig mensen weggelegd. De meesten van ons zullen vroeg of laat iets in hun woonsituatie moeten aanpassen.
                  
22-10-2019, 09:16
De vraag wordt dan: - Is mijn huis seniorbestendig (te maken)? - Kan ik beter gaan verhuizen? - Wat zijn de financiële consequenties? - Bestaan er voor mijn situatie oplossingen op het gebied van comfort, veiligheid en zorg? Complexe vragen waar je graag met deskundigen over wilt praten. En wijze raad komt vanzelf naar je toe, alleen is die nogal eens tegenstrijdig en verwarrend. Dus tijd om professionals te aanhoren en dan zelf goed overwogen besluiten te nemen. Dat kan op woensdagmiddag 30 oktober; een informatiemiddag waar drie deskundigen, als inleiders, ons meenemen in de keuzes, afwegingen en antwoorden, om te komen tot een verantwoord besluit. Zij informeren ons over gerontologische toepassingen (zorg bij het ouder worden), financiële gevolgen (hypotheken) en domotica in huis (veiligheid en alarmering). Plaats: Bovenzaal Scarabee naast De Hongerman; ingang Het Kwetternest; Mantelmeeuwlaan 10-12, Nuenen. Tijd: aanvang 14.00 uur; zaal open 13.30 uur; einde 16.30 uur. Informatie: 06-53508530. Toegang gratis voor alle senioren in Nuenen.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Fotoclub KNIPOOG nodigt uit

PVGE afdeling Nuenen heeft vier fotoclubs waarvan KNIPOOG als eerste in 2011 werd opgericht. Al in 2012 startten de leden met hun eerste tentoonstelling. Dit jaar werd voor de achtste maal met veel zorgvuldigheid een expositie voorbereid.

De Nacht van de Nacht

Zaterdag 26 oktober is het De Nacht van de Nacht. IVN Nuenen en Scouting Rudyard Kipling nodigen je uit om deze nacht (avond) mee te komen beleven.

Boekenmarkt heemkundekring De Drijehornick

Heemkundekring De Drijehornick beschikt in het Heemhuis over een uitgebreide bibliotheek. In de loop van de jaren is een uitgebreide verzameling boeken bijeengebracht. Boeken die met name betrekking hebben op de geschiedenis van Nuenen, Gerwen en Nederwetten, maar ook veel boeken over de historie van andere gemeenten in Zuidoost-Brabant en overige cultuurhistorische boeken.

Allerzielenconcert 2019 brengt muziek uit de film Amadeus

In 1984 veroverde de film Amadeus over het leven van Mozart de harten van miljoenen mensen in de hele wereld. Deze ontroerende film over een van de grootste componisten uit onze geschiedenis werd bekroond met maar liefst 8 Oscars. Reden genoeg om de minstens zo indrukwekkende muziek uit deze film op het programma te zetten van het Allerzielenconcert 2019, ter nagedachtenis van de overledenen.

WIE, OH WIE?

Wie wordt de nieuw Prins(es) in Nederwetten?