Boekenmarkt heemkundekring De Drijehornick

Heemkundekring De Drijehornick beschikt in het Heemhuis over een uitgebreide bibliotheek. In de loop van de jaren is een uitgebreide verzameling boeken bijeengebracht. Boeken die met name betrekking hebben op de geschiedenis van Nuenen, Gerwen en Nederwetten, maar ook veel boeken over de historie van andere gemeenten in Zuidoost-Brabant en overige cultuurhistorische boeken.
                  
21-10-2019, 20:21
De heemkundekring heeft veel dubbele exemplaren en boeken die buiten de cultuurhistorische context vallen en daarom niet geschikt zijn voor opneming in de bibliotheek. Vandaar dat een boekenmarkt wordt gehouden, waarbij de overtollige boeken te koop worden aangeboden. Ook de eigen uitgaven van De Drijehornick zullen tijdens de boekenmarkt te koop zijn. Bovendien worden ook de pentekeningen van dorpsgezichten en monumenten in Nuenen, Gerwen en Nederwetten door Rob Sanders gemaakt in 1999, op de boekenmarkt aangeboden. De boekenmarkt van heemkundekring De Drijehornick wordt gehouden op zaterdag 26 oktober tussen 11.00 en 14.00 uur in het Heemhuis aan de Papenvoort 15A.

Foto: Overtollige cultuurhistorische boeken uit de bibliotheek van heemkundekring De Drijehornick mogen het Heemhuis uit. Foto: Roland van Pareren.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Allerzielenconcert 2019 brengt muziek uit de film Amadeus

In 1984 veroverde de film Amadeus over het leven van Mozart de harten van miljoenen mensen in de hele wereld. Deze ontroerende film over een van de grootste componisten uit onze geschiedenis werd bekroond met maar liefst 8 Oscars. Reden genoeg om de minstens zo indrukwekkende muziek uit deze film op het programma te zetten van het Allerzielenconcert 2019, ter nagedachtenis van de overledenen.

WIE, OH WIE?

Wie wordt de nieuw Prins(es) in Nederwetten?

Ben dur bij in ons Narre-gat: Wie wor ut?

Natuurwerkdag Knotgroep IVN Nuenen

In het kader van de nationale Natuurwerkdag, koos de Knotgroep IVN-Nuenen een werklocatie waar iedereen die een handje wil helpen, welkom is. Er is voor ieder wat te doen: van dunne takken knippen en dikke takken zagen, tot het wegslepen van al het takkenwerk dat op de grond ligt.

Agenda